söndag 15 mars 2015

Ibland har man tur...

Kön på affären var lång. Plötsligt tappade jag en en 1,5 liters Trocadero rakt ner i golvet vid kassan. Den formligen exploderade, som en Trocaderofontän. Kladdig dricka precis överallt. Över hela mig, kassan, kassörskan och en stor sjö på golvet. Förvånande så mycket kletig vätska det blev. När kalablaliken lagt sig och Lillasyster och jag cyklade hem skrattade vi högt och framförallt konstaterade vi att det var tur att Storasyster inte hängde med mig och Lillasyster till affären idag. Hade hon gjort det hade hon nog tappat sansen. Ni vet gjort en sån där mamma-skämmer-ut-mig-och-jag-kan-nog-aldrig-mer-visa-mig-i-dagsljus-någonstans-utan-påse-på-huvudet-svimmnining. Jag kände mer att jag bjudit en hel affär på ett lördags-skratt och skratt får man ju liksom sällan för mycket av ;-).

Och så har jag tur som har tonåringar. Visst är de lite hormonella ibland, ifrågasätter och fräser men de är roliga. Hur kloka som helst i vissa stunder för att i nästa stund ha helt vettlösa resonemang. Ett av de stora tricken är att försöka hålla sig från att bli arg, inte ta saker personligt och tjata ihjäl dom. Se tjusningen med diskussionerna, att de sover i långa sammanhängande sjok och kan klara sig själva i många timmar utan att man behöver fundera på om de trillat ihjäl sig eller satt något i halsen.

Just nu har Storebror och jag en riktigt rolig diskussion om Star Wars som har pågått ett bra tag. Tidigare i veckan "trappade jag upp striden" genom att tejpa upp den här på en skåplucka i köket. Längst ner till vänster har Lillebror skrivit -Nej det är det inte alls. Jag hävdar alldeles bestämt att det är Obi-Wan och Yodas fel att Anakin blir Darth Vader. Storebror blir vansinnigt frustrerad över detta och försöker med jämna mellanrum övertala mig för att jag ska förstå att det är Anakin själv som bär ansvaret. Ett tag hävdade han till och med att mamman hade något ansvar, vilket jag naturligtvis fick avvisa å det bestämdaste. Det är en ytterst hypotetisk fråga men riktigt roligt när han funderat lite och gör ett nytt argumentationsanfall.

Nu till frukost och sen ut i vårvintersolen. Levi kärlek. Kram på er

4 kommentarer:

Marina sa...

Underbart! Härligt med dessa livsavgörande diskussioner ;)

Anna/notonmusic sa...

Hahaha:-) Vilken härlig diskussion. Men jag förstår engagemanget! Det är verkligen frustrerande att han går över på den onda sidan, att kraften är så stark och det är verkligen en intressant frågeställning. Varför gör han det!?! Även här har vi tittat på Star Wars som du hör! Dråplig händelse ur livet, den med Trocaderoflaskan. Jag hade nog svimmat - som stora syster. Det är långt mer sundare att skratta när sånt här händer :-) Det kan ju faktiskt hända vem som helst! Kram och tack för ännu en trevlig vardagshistoria!

Blåst af Kuling sa...

Olyckan med Trocaderoflaskan kan vara nog så skämmig när det just inträffat. Men efteråt och i åratal så kan man ju skratta åt episoden när man väl har fått distans till händelsen.
Kram

KaosJenny sa...

Ha ha, Marina, kanske inte livsavgörande diskussioner men ändå riktigt roliga och lärorika. Blir gärna lite metadiskussioner då man kan ställa sig i vilket hörn som helst och framhärda ;-).
Ja Anna/notonmusic det har engagerat men nu säger han att han inte tänkt luras in i fällan och börja diskutera det igen. Jag tänker att jag relationstränar honom lite helt enkelt. Trocaderon skulle jag antagligen glömt om jag inte bloggat om den, det är alltid rätt att skratta om man inte kan göra annat ;-).
Precis Blåst af Kuling, jag får distans till såna saker rätt fort, tar inte saker på så blodigt allvar och det är rätt skönt. Det finns mååånga historier att skratta åt ;-). Kram