söndag 28 december 2014

Stor jul...

Igår morse avslutades årets sista stor-frukost på det halva pingisbordet i köket. Jag vet att det finns människor som är jättenoga med dukningen, vi är nöjda om alla får plats. Mellan 10 och 20 personer har huserat i Kaoshuset under julhelgen. Oftast har vi varit runt 6 vuxna och 10 barn. Extra allt kan man säga, mer julklappar, skor, jackor och påsar, madrasser, mat, prat, skratt och gräl.

De tre musketörerna, brorsan, syrran och jag har tillsammans med våra respektive och morsan och farsan tagit kaoset till en ny nivå samtidigt som vi har skrattat och trivts. Det blir mååånga svarta överdragsbraxor i hallen. Den som först går ut får de bästa brollorna ;-). Det går inte att hålla legofritt överallt (eller nästan någonstans om man inte vill ägna hela julen åt att skrika).

Det finns inte bara ett sätt att fira jul på. Vi har haft en underbar kaosjul där alla vuxna tagit ansvar och sett till så att de sina varit mätta, haft kläder på kroppen och någonstans att sova. Då blir det förvånande lätt att vara värd/ värdinna. Gräl har det dock varit minst av då barnen har blivit större och vi vuxna varit rätt fokuserade på att få allt att funka så att vi får tid att umgås och prata om livet och tingen, åka skridskor eller njuta av den vykortsvackra vintern.

På tal om att funka så känns det riktigt bra att Regeringen gjort överenskommelsen med Alliansen. Jag har inget emot lite Kaos i hallen på vardagsplanet. När det gäller så pass viktiga saker som relationer och politik så gillar jag däremot kommunikation och ordning. Att alla tar ansvar för att saker ska bli så bra som möjligt är viktigt både i stort och smått och då ska inte en enda fråga få fälla regering efter regering, vilken fråga det än må vara... Precis som i familjer är det viktigt att de som är satta att styra är vuxna nog att göra det. Så det är en glädjande att de kan det, det ger trygghet och stabilitet för landet.

God fortsättning på er. Måtte ni alltid ha någon att krama

4 kommentarer:

kalebass sa...

Låter som det bästa från en Fanny o Alexanderjul ;-).
Håller med dig om politiken, viktigt med stabilitet. Det har lite för mycket hit o dit senaste tiden.
Kramar kan man aldrig få för mycket av. Finns alltid någon att krama.
God fortsättning och ett gott slut !

Anna/notonmusic sa...

Oootroligt skönt att slippa omval. Tycker kaosjulen låter som den bästa av världar, alla tar ansvar för de sina, då kan man ju faktiskt träffas många och fokusera på just det! Och det är ju det de flesta av oss vill; träffas och vara tillsammans. Kram och god fortsättning Jenny :-)

Elisabeth sa...

Härligt att läsa! Verkar som ni haft en underbar jul. Tack för hälsning på Punctum. Önskar dig ett Gott Nytt År och en god fortsättning.
Varma hälsningar
Elisabeth

KaosJenny sa...

Precis kalebass, the best of Fanny and Alexander. Stabilitet i politiken är väldigt viktigt. God fortsättning och gott slut på dig med. Kram
Mm, Annanotonmusic, var glad hela dagen över att slippa omval. Tror inte att det hade ordnat upp något annat sätt. Kaosjul är fint när alla gör sin del. God fortsättning till dig och de dina också. Kram
Jepp Elisabeth, vi har haft en underbar jul. Gott nytt år till dig också. Kram