tisdag 9 december 2014

December-mode

December och man skulle kunna stressa hur mycket som helst. Fixa, trixa och springa fortare. I år har vi dragit in high score på Lucia. ALLA barnen har uppträdande, varav minst tre stycken på torsdag, den fjärde har vi inte koll på än men det är ju bara måndag än.

Och det är lite så vi hanterar den här Decembern. Vi tar så mycket en dag i taget att båda Kaosföräldrarna under middagen i stort sett i samma andetag uräktade sig och bekände julmiddag med respektive jobb imorgon! Eh, jahapp.

Julgröt får det bli. Alla barnen jublar och de börjar vara stora. Vi misstänker inte längre någon för att trilla ner från köksbordet så fort vi vänder ryggen till. Ingen kommer att köra hårklämmor i brödrosten, micra traktorer eller diska oss till vattenskador heller bara för att vi lämnat köket. I själva verket går det utmärkt att båda föräldrarna lämnar huset samtidigt numera.

Bara när jag skriver det här kommer jag på ca 7-8 saker som jag borde ha gjort. Lucialinnen, julcup, kortbeställning, skolkataloger, pyssla in pepparkakseländen, betala parkeringsböter, tvätta varmaste jackan och göra facebooktråd om julafton. Äh, idag har jag haft fullt sjå med att jobba och hitta min cykel. Det kan ju inte vara meningen att vi ska bryta ryggen av oss för att få träffa julfrid. Vägra julstress. Vi hinner inte med allt men det kommer inte att komma någon inspektör den 23/12 och förvägra oss att fira jul för att vi förjulat för dåligt. Det blir den 24:e, oavsett vad och det känns riktigt bra.

Sköt om er allihopa. Kram

3 kommentarer:

Libra sa...

Jag gillar att höra om er tillvaro. Den är så händelserik. Här är det alldeles för mycket julfrid just nu. Vilket blir långtråkigt till slut.
Kram =)

Anna/notonmusic sa...

Jag tror jag vet ungefär hur ni har det, det var helt hysteriskt när alla fyra skulle ha jul och luciaavslutningar. Ville barnen få paket på julfesten skulle man dessutom lämna ett paket för ca 25 kr till tomten x 4 barn x 4 julfester. Det är UNDERBART i december att ha utflugna barn Jenny :-) lycka till med allt och du har SÅ rätt i att det blir jul även om man inte hinner med allt. Kram

KaosJenny sa...

Libra, jag kan skicka lite Kaos om du vill ;-) och vad kul att du gillar att läsa om vår tillvaro :-). Och Anna/notonmusic det är bra att vara här men blir säkert bra sen också. Skönt att höra att du tycker att det är bra även sen.
Stor kram till er