tisdag 28 januari 2014

Jodå, det blir en del bus i köket...

Trots att Lillasyster fixat en sån här lapp:
Det är till och med möjligt att det blivit mer... Det händer ständigt saker i Kaoshushållets kök. Storasyster bakar muffins. Lillebror gör läxan på kökssoffan. Kaosmodern har satt en bröddeg (anledningen till att jag är uppe så här länge, jag råkade glömma och även om det är förlåtande halvsurdeg måste den bakas ut). Lillasyster läser Harry Potter uppkrupen på ett skåp. En politisk diskussion bryter ut och plötsligen får Storebror och Mannen för sig att de ska brottas lite.

Må vara att det inte är nyrenoverat (när jag tänker på Mannen och Storebrors brottning och vissa utbrott är det nog tur). Vi bjuder hem folk ändå ibland och de verkar trivas. I lördags hade vi udda-glasbjudning och vi vuxna fastnade i köket hela kvällen. Pratade om allt från könsroller, krig, barnuppfostran, uppväxt till om man verkligen kan skiljas från bra-och-ha-saker. Riktigt intressant med många olika perspektiv. Kanske är det därför jag är både femininist, antirasist humanist osv. För att vi behöver andra och att alla ska få uttala sig och vara lika mycket värda. Såg någonstans att man tänker göra en manskanal. Beror förstås på vad som ska sändas där men spontant så känns det lite tragiskt, män och kvinnor behöver varandra. Vi behöver alltid andra för att spegla oss i och komma på nya saker. Att få höra och se olika perspektiv är spännande och utvecklande. Varför då främja särskiljande? Vi har ett kök att trivas i, ett kök att mötas och att leva i, även om det blir olika perspektiv och lite bus ibland.

Kram på er allihop.

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Så härligt det låter. Ett hem full av liv.

Uddaglasdukning, coolt ju.

Ha det fortsatt toppen!

Kram

KaosJenny sa...

Mm, det är verkligen härligt mammaxtre, fast samtidigt driver det nästan en från vettet ibland också ;-). Uddaglasdukning blir faktiskt rätt snyggt, har köpt en flock på fot från en loppis. Väldigt praktiskt att folk känner igen sina glas :-). Kram