fredag 17 januari 2014

Älskar att vara vuxen...

Livet är lättare än det var när jag var tio, jag är nöjdare än när jag var 20 och klokare än när jag var 30. Det är riktigt skönt att vara vuxen. Man vet mer, tar det lugnare har har bättre perspektiv på saker. Jag bråkar otroligt sällan med vänner och har god koll på vad jag tycker är viktigt. Jag har blivit mindre och mindre rädd för allt möjligt och bryr mig på ett sundare sätt om vad andra tycker. Dessutom har jag, eftersom jag är frisk och har ett jobb, stora valmöjligheter när det gäller allt möjligt...

Men kanske det allra bästa är att man vet så mycket mer om att hantera livet numera. Igår bestod hela dagen av känslor som svämmade över. Träffade på flera oerhört sorgliga situationer, såna där som man bär med sig. Då är mitt absolut bästa trick att cykla iväg till badhuset en liten sväng. Finns nästan ingenting som man inte kan "bubbla och bada bort."

Idag klev jag upp tillsammans med barnen. När alla utom jag hade gått ut såg hallen ut så här:
Julen har fortfarande inte hoppat ner i lådor. Det var kallt ute. Jag log och gick och la mig igen. När det är mörkt och kallt behöver man vila mer. Tids nog blir det vår och sol igen. Jag sov en stund och sen gjorde jag en djupdykning i Caitlin Mornans Konsten att bli kvinna igen. Skrattade så att jag grät även nu andra gången. Den är fantastisk.

Förra sommaren sa jag till tjejerna i mitt fotbollslag (de var 12-13) att livet blir bättre och bättre och att de skulle köra igång och längta till de blir 42. Jag hade fel. 43 är ännu bättre. Jag tycker att det är en fröjd att vara vuxen. Vad tycker ni? Kram på er

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att se litekaoshall, alla andra verkar ha ordning alltid. Tack kram Lisse

Anonym sa...

Och förresten tycker jag också det är skönt att vara vuxen. Man kan göra allt utom möjligtvis att slänga sig på golvet och sparka på mataffären;-)

KaosJenny sa...

Tack Lisse och ha ha, så klart man kan slänga sig ner på golvet men... Kram