fredag 24 januari 2014

Små och stora sammanhang...

Om man inte hinner/ orkar baka alla pepparkakor man tänkte sig i december så kan man väl göra det den 23/1...
Och annars är nog det Connected det bästa jag sett på väldigt länge. Tack kalebass. En timme lång men mycket mycket bra (ärligt talat har jag sett längre filmer som inte ens var nära bra). Handlar om att allt hänger ihop. Både väldigt tankeväckande, lite skrämmande och samtidigt otroligt hoppfull. Låt oss fortsätta att se det stora hela och inte fastna i små detaljer som när man bakar pepparkakor. Allt vi gör spelar roll, fast en del saker på grymt kort sikt. Andra saker på lång sikt och de är de viktigaste. Och våra handlingar och tankar påverkar andra, framförallt nu när vi är sammanlänkade genom internet. Naturen har vi alltid varit sammanlänkade med, även om vi försöker att rationalisera eller uppfinna bort det. Kram på er allihop.

6 kommentarer:

kalebass sa...

Tack ska du ha Jenny ! Filmen tar upp frågor som dessvärre alltför många människor är lite rädda för. Det blir liksom lite FÖR stort för många. Jättekram!

KaosJenny sa...

Mm, precis kalebass... Lite jobbig men jag tyckte at den var väldigt hoppfull också. Via nätet och att vi är så sammankopplade så kan vi sprida ideer världen över. Och som Storebror konstaterade idag så skulle det nog vara svårt för en kille som hitler att komma fram idag när alla kan vara uppkopplade och ha koll. Kram

KaosJenny sa...

Mm, glömde skriva att jag tror rätt mycket på den här nya generationen. de är kloka och kritiska. Om de bara engagerar sig i samhällsutvecklingen kan det blir riktigt bra. Kram igen

x-handarbete-pyssel sa...

Ja, det kan man mycket väl göra! Baka pepparkakor 23/1. Fast nu är det lite jobbigt, måste ju vänta nästan ett år då.. ;-)
Låter spännande med filmen!

kalebass sa...

Jag hoppas också på nästa generation. Tror också att det måste börja hos den enskilda individen, därefter många människor som engagerar sig, tillsammans. Kram på dig!

KaosJenny sa...

Ha Ha, x-handarbete-pyssel, man behöver inte vänta, man kan baka innan om man hittar lite det ;-) och filmen är helt klart riktigt sevärd :-).
Möjligtvis kommer de inte att engagera sig på samma sätt men något lär de ju också göra kalebass. Vi sätter vårt hopp till ungdomen ;-).
Kram på er