onsdag 22 januari 2014

Lite stök är inte det värsta som kan hända en människa...

Vardagen är här och rullar på. Jobb, skola och aktiviteter. Enligt family living -the true story skrivs det tydligen en del på familjeliv.se om att ordningskaos skulle vara vådligt och hemskt. Jag vet inte det. Ser man sig bara lite omkring finns det mycket värre saker än lite stök. Goa grannen ligger på lasarettet. Genom livet och jobbet har jag träffat många som haft det riktigt vådligt och hemskt. Barn, ungdomar och vuxna. Det är sällan de pratar om stök i benämningen vanligt hederligt här-lever-vi stök. Jag träffar fler som har haft det jobbigt för att föräldrarna druckit, varit deprimerade eller kammat mattfransar än de som säger att jag behöver gå till psykolog för att vår hall ständigt var i Kaos. Ingen har än så länge sagt att de mår dåligt för att de hade så risiga köksluckor som barn. Mest av allt pratar de om olika sorters känslomässig fattigdom.

I stökiga Kaoshuset är nog veckans jobbigaste att reptilhunden Fluffy (fin ballong) inte överlevde mer än en halv dag i Kaoshushållet. Fluffy är nu efter konstens alla regler begravd i en ask i källartrappan. Enda problemet är att Lillasyster numera inte kan gå i källartrappan längre då hon påminns för mycket om den roliga halva dag de hade tillsammans. Hon är dock inte sämre än att hon tänker inleda förhandlingar om att Flufys sista vila ska vara i Storebrors rum (eftersom hon aldrig är därinne). Resultatet kan man ungefär gissa sig till men hon bangar inte för att försöka ändå.

Så länge man inte har värre problem än en ballong som spricker eller lite stök har man egentligen all anledning att fira, varje dag :-). Kram på er

3 kommentarer:

kalebass sa...

Du är underbar! Skriv en bok, jag lovar att köpa första exemplaret!

Libra sa...

Åh vad jag gillar det du skriver "att fira varje dag"!!!
Det borde man ju verkligen göra.
Kram =)

KaosJenny sa...

Tack kalebass kanske det men som det är nu räcker det nog med blogg, då kan man ju vara Connected med sina läsare ;-)
Mm, visst borde vi fira de små viktiga men enkla sakerna mer Libra :-)
Kram på er