måndag 30 september 2013

När allt går åt skogen...

För att göra en lång historia kort så har varje resplan spolierats under helgen. Fram kom vi men inte en enda gång på det sätt vi trodde i förväg. På vägen hem rasade bilen ihop och behövde bärgas varvid vi till slut lyckades kasta oss och packningen ur bärgningsbilen för att hugga ett tåg och sen en buss. Fick rabatt på tåget och sen också på bussen (kan tänkas att Kaosfamiljen såg aningens tufsiga ut). Man blir rörd i hjärtat av att träffa trevliga konduktörer och busschaufförer. Tänker från och med nu i ännu högre grad sjunga kollektivtrafikens lovsång.

Och på tal om rörd så rör det om en hel del när planeringar går upp i rök. Jobbigt men samtidigt kan det vara väldigt nyttigt. Om man vågar kan det innebära att man får syn på sig själv och sina relationer. Varför gör/ känner jag så här och vad ska jag göra av det? Viktiga känslomässiga saker blottas om man stannar upp och tänker till lite. Saker som är bra mycket viktigare än det faktum att vi har en trasig obesiktad bil en massa mil härifrån. Sånt är när allt kommer till kritan rätt världsligt. När allt går åt skogen kan man i bästa fall lära sig något om sig själv.

Hoppas att ni haft en trevlig helg allihop. Kram

8 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Du är verkligen bra på att se det positiva i allt. Så bra. Det är bara att resa sig upp, skaka ut kjolarna och gå vidare var det väl Ulla Isaksson som sa?

minna sa...

Efter regn kommer solsken=)

kalebass sa...

Ibland behövs det en hel del för att rubba cirklarna, vid andra tillfällen räcker det med den minsta avvikelse. Efteråt kan man le åt det mesta men mitt uppi är det mindre roligt. Skönt att det finns förstående människor vid dessa tillfällen ! Kram.

Libra sa...

Skön inställning! Det är just så man ska tänka. Då löser sig allt ändå. Även om det kanske inte blir precis som man hade tänkt från början.
Ibland blir det dessutom bättre.
Kram =)

Katarina sa...

:O) Vilken underbar inställning du har Jenny. Du har så rätt. Önskar att alla skulle bli bättre att tänka så än tvärtom. Prylar är världsliga ting motsvarande att man har varandra och är friska?
Tack för att du förgyller med dina ord och tankar. Kram Katarina :O)

KaosJenny sa...

Tack Eva och det där med att skaka ut kjolarna och gå vidare låter bra, ibland kan man inte göra annat;-).
Mm, minna, nu funkar bilen, vädret är fint o vi är glada o tacksamma :-)
Precis kalebass, och cirklar rubbas ju hela tiden. Det blir nästan aldrig som man tänkt sig men ibland ofta blir det något bra av det i slutändan.
Tack Libra, det där är något jag ofta tänker på, att det på något underligt sätt ofta blir som det även om det kört ihop sig.
Tack och.exakt Katarina. Vad är pengar o saker egentligen, i alla fall om man har så att man klarar sig? Kärlek o hälsa står över allt annat...
Kram på er

kallebass sa...

Hellre rik och frisk än sjuk och fattig... :-)
Kram på er!

KaosJenny sa...

Ha Ha kalebass, kan väl inte säga att vi blev rika av att laga bilen men friska är vi :-)
Kram