torsdag 12 september 2013

Vardagsmirakel...

Semester, bröllop, 40-årsfester, after work och allsköns olika tillställningar i all ära men jag slutar aldrig förundras över de vardagsmirakel som vi har omkring oss varje dag. Såna där små vanliga saker som gör en helt varm i hjärtat. Pärlande skratt från vardagsrummet. Pärlsockerchock på golvet i köket när två åttaåringar stolt ordnat efterrätt i form av chokladbollar. En kram i hallen bland alla skor, ryggsäckar och vattenpistoler (nej, vi har inte höstsanerat). Eller bara det här:
Att gena genom skolgårdens lilla skog och upptäcka att det skapats en sån här häftig ny koja får mig att le. Att brottas med Storebror eller någon av fotbollstjejerna leder lätt till gapskratt. Och så böcker och internet som kan vidga perspektiven och få in en i världar man aldrig kan besöka. Men frågan är om inte våra vanliga kvällar toppar vardagsmirakel-listan. Och nu pratar jag inte om Mannens och mina tekoppar för de har börjat konkurreras ut men det må vara. Med fyra barn mellan 8 och 15 så fikas det i köket i stort sett hela kvällarna. Hänger man runt köket kan man få vara med om och höra allt möjligt. Det är babbel, tjafs, dans, skratt, gråt, sång och diskussion om allt från relationer till universum, myror och politik. Lägger man också märke till alla kärleksfulla handlingar (som görs mellan retningarna och tjafsen) har man vardagslyckan i som i en liten ask. Livet är fullt av små vardagsmirakel världen över. Kram på er2 kommentarer:

Katarina sa...

Det är livet det.
Ska bli skönt med helg, ser fram emot soffmys ikväll med familjen.
Imorgon ska jag plugga... inte lika roligt men det ska ju göras.

Kram och trevlig helg!

KaosJenny sa...

Mm, det är verkligen underbart. Alla dessa fina små små saker. Hoppas att det gick bra både med soffmyset och pluggandet Katarina.
Kram