lördag 14 januari 2012

Lite funderingar om livet...

Lunchade med en kompis för någon dag sedan och pratade lite om livet. Vi kom nog i stort sett fram till att man har två uppdrag. Uppdrag ett är att vara förälder till sina barn, ge dom tid, kärlek och försöka rusta dom för livet. Förrutom det tror jag att tanken är att vi alla ska bidra till samhället på något sätt. Sen kan det vara att laga bilar, sköta gamla eller barn eller uppfinna något eller vad som helst men jag tror att människan behöver göra något som betydelsefullt för att vara nöjd. Annars är risken att livet blir lite andefattigt.

Och det är ju förstås svårt att få till balansen mellan uppdrag ett och två. Vi känner nog alla personer som lyckats med ett av uppdragen men inte med båda på något sätt. Inte för att jag känner henne, men Anna Wahlgren verkar vara en som lyckats med uppdrag två men inte ett fullt ut. Inte för att jag känner henne heller men stackars Sarah Burge verkar vara en som inte lyckas med varken uppdrag ett eller två och hon vet inte ens om det.

Och så har jag fått en Award, från mammaxtre. TACK för uppmuntran mammaxtre. Ibland funderar jag precis som du över Bloggens vara eller inte vara men det är kul med Blogg. Att skriva lite om sina funderingar ibland och få respons. Någon som tycker som jag eller inte. Precis som när man pratar med någon så kan man få nya vinklar på saker. Jag skickar Awarden Liebster Blog (jag får inte in bild eländet på min blogg så ni får hämta den hos mammaxtre) vidare till ett par tjejer som kämpar på med livet och balansen och verkar göra det bra:
Bina
Mångmamma
Cayennes vardag
Livstid
Katarina
Fem i tio
Manos händer
Pia Plupp
Förhoppningsvis skickas Awarden vidare till 5 stycken som har mindre än 200 följare, kan ju inte vara bara Blondin vad dom nu heter och alla dom vita inrednings Bloggarna som får uppmuntran;-). (Självklart skickar jag till åtta, regler kan alltid tänjas och framförallt när det gäller att peppa tjejer som skriver bra grejer)... Vad tror ni om det där med uppdrag i livet? Balansera vidare och Kram på er allihop

6 kommentarer:

Maria sa...

Åh, man blir helt mörkrädd när man läser om Sarah Burge. Varför finns det inte körkort för föräldraskap?!!

Tusen tack för awarden - ska skicka den vidare så fort jag hinner. Kul att se att en av de andra som du listat är min gamla Föräldranätskompis Cayenne! Vi har haft kontakt ända sedan våra decemberflickor föddes 2001. :)

Manomaria sa...

För några år sedan formulerade jag också ett par uppdrag jag tyckte att jag hade i livet:
1. Att vara nöjd
2. Att se till att andra också har möjlighet att komma till nöjd-stadium
(det vill säga; jag har ingen rätt att bara luta mig tillbaka när jag känner mig nöjd med tillvaron, utan har också visst ansvar för andra människor, i den stora världen)

Jag tror jag formulerade dem i en tid då det kändes som att jag var nära att "klara" mina uppdrag. Just nu känns det avlägsnare, som att mycket i min tillvaro handlar om strävan efter något bättre (bättre boende, mer tid med familjen, och så vidare). Dags att omformulera uppdragen, tänka över vart jag är på väg eller se på mitt liv på ett annat sätt?

kul att få ett "hedersomnämnande" eller vad nu award ska översättas till!

Tessa sa...

Du har så rätt, det är ju det man kämpar med. Sen känner jag att det där med att träffa vänner faktiskt också är en så viktig del av balansen. Jag ligger lite back på det just nu, och känner att jag verkligen hungrar efter kompissnacken.

Och tack så mycket för awarden, vad glad jag blir! Kram.

Mångmamma sa...

Tack.
Tänk, jag är precis lika usel på att få in bilder från alla awarder.
Lyckas aldrig och inte begriper jag varför heller?
Dessutom är det självklart att regler ska tänjas, i alla fall i uppmuntrande syfte!

Bina sa...

Jag håller med dig, så tänker jag också!

Cayenne sa...

Tack för awarden! Nu har jag länkat vidare till fler på min sida.

Passar på att vinka lite till Maria. De är ju stora nu, våra 01-or!