måndag 19 december 2011

Julkonferens i Kaosfamiljen AB

Plats: I köket med stängd dörr
Tid: 18:45 eftersom helgtiderna innan jul tagit slut och vi är mycket smartare nu än vad vi är senare på kvällen eller på morgonen.
Frågan om mötet verkligen kan hållas på grund av risk för spionage och bristande sekretessrutiner besvaras med att årets plan är idiotsäker. Storebror spelar WoW, Lillebror och Lillasyster spelar något annat on-line spel och Storasyster (den enda som inte har några problem med att slita sig från spel-världar) busar ute i snöslasket med kompisar.
Alla två inbjudna har kommit till konferensen, de underbara cheferna och tillika Kaosfamiljens överhuvuden, Mannen och Kaosmodern.

Den årliga julkonferensen startar med att konferensdeltagarna får var sin "tänkar-skumtomte" från skafferiet. Vi slänger oss in i de två hetaste frågorna direkt. Mellandagskorten och 0 julklappar. Det visar sig att Konferensdeltagarna helt utan anmodan skött sig och förberett sig till konferensen på ett föredömligt sätt. Mannen, som vårdat krasslig Lillebror har googlat fram adresser till personer som vi bedöms bli glada av att få kort på Kaosfamiljen. Detta innebär att korten borde kunna landa på de tilltänkta adresserna någon gång i mellandagarna eller senast i början av januari. Kaosmodern i sin tur tog en halvtimme av lunchen till att rekognisera julklappar. Resultatet var tämligen gott. Det finns en massa saker som skulle kunna inhandlas till barnen.

Efter ett par minuters överläggning bestämmer Kaosfamljens överhuvuden ungefär vad som ska inhandlas och fördelar sedan uppdragen enligt följande:
Var och en av konferensdeltagarna skriver julkort till sina vänner och anförvanter.
Mannen handlar julklappar till de familjemedlemmarna som har snopp, Kaosmodern handlar till de som har snippa (en fördelning som vi hittills även framgångsrikt praktiserar när det gäller blommor och bin och bekymmer/ utredningar under bältet).
Hoppsan, julkonferensen avslutas lite abrupt 19:15 eftersom konferenslokalen är hyrd för kvällsfika och konferensdeltagarna bör förbereda sig mentalt och vara seriösa i sitt nästa stora uppdrag, att tjata i säng Lillebror och Lillasyster.

Nu ska vi nog ha personalfest och fira att vi är så duktiga på att ha konferens. Någon dans lär det inte bli men vi trycker nog i oss resten av skumtomtarna. Ha en trevlig kväll

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte sova så jag tittar in till eran underbara familj tänk om alla var som er ..jag ser att ni sover innan kaooset med ordning startar:)hoppas nån med flera barn kan få lite ideer om lite konferenser...själv hade jag mina 4 ungar med sina underbara älsklingar o barnbarn på middag igår..sonen gjorde flygande Jakob o vi diskuterade vem som skulle göra vad på till juafton vi blir 19 st o de e bara familjen ..ett barnbarn saknas då hon ska vara med sin mamma....ska jag försöka sova en stund till mitt barnbarn 9 är vaknar vid niotiden o då sköter hon om sin mormor med frukost på sängen älskar o läsa din blogg...GOD JUL en kaos stilla jul....glöm inte o ställa ut gröt till tomten han har gått över till havregrynsgröt har jag hört:)

anita sa...

ska inte alls vara anonym .... Anita trollmor