fredag 16 december 2011

En jul som är rätt eller plättlätt?

När man har en liten flock barn är det som att vissa saker liksom kan lösa sig i farten. Om man till exempel som vi får möjlighet att besöka luciatillställning, julkonsert och fritidsvernissage med tillhörande jultårta på en och samma vecka så finns det till exempel goda möjligheter till att håva in en hel del julstämning. Väldigt effektivt om man inte är så nogräknad om att julstämning ska erhållas på ett visst rätt sätt.

När man har fyra barn förstår både man själv och andra att man inte kan hinna allt. Underbara svärmor och mysiga mamma har till exempel bakat lussebullar var sin gång med barnen. Tänk så trevligt för alla, en äkta vinna vinna situation. Jag ska gladeligen baka med mina barn-barn om jag föräras några, när jag inte jobbar. Och jag ska nog också låta barnen göra såna här monster-bullar ;-)...

Julgranen har gått och klätt sig riktigt fint. Allt julpyntande gick på en grisblink. Vi bar ner pandoras julask, öpnnade den och en liten stund senare var allt juljox spritt över precis hela huset. Man kan verkligen inte säga att vi har en så där blodlöst vit och vacker jul heller. Vi har som vanligt åratals julpyssel i ALLA färger ÖVERALLT. The moore the merrier Christmas ;-)

Fortfarande 0 julklappar men det är lugnt. Måndag kväll ska Mannen och jag ha årets julklapps-snack och göra en plan. Eftersom vi har ett litet kylskåp handlar vi antagligen julmat den 23:e. Krångligare än så behöver inte julen vara när man har ett gäng ungar som ylar julsånger i olika tonarter. Som vanligt är ett av tricken att bli nöjd att inte vara så knusslig med hur, när och var. Då kan man istället för en "rätt" jul få en plätt-lätt jul... Här har Ketchupmamman skrivit rätt härligt om traditioner. I helgen ska vi starta en jultradition, att ta det extremt lugnt helgen före julafton. Kram på er

4 kommentarer:

Katarina sa...

Vi har också årtals julpyssel överallt. Till och med pyssel som jag och maken själv gjort som barn. Roligt!

Trevlig helg
Kram

Bina sa...

Ja, visst är det bra med många små förväntansfulla kids! Nu har ju jag bara två småkids, men det är som du säger; bara att ställa ned julpyntslådorna på köksgolvet, sätta på julmusik, sätta sig med en kopp glögg och en lussebulle, vara beredd att ge lite guidning och vips så är huset julpyntat efter en stund! För mig är det också ett ypperligt tillfälle att öva på mitt kontrollbehov - saker hamnar där det hamnar och det blir också bra.

Grodmamman sa...

Våra barn har som tradition att baka pepparkakor hos farmor och jag är jätte glad över att slippa!
Julgranen får barnen klä som de vill och de pyntar även sina rum som de vill. Resten av huset vill jag gärna sköta då jag får panik över för mycket pynt. I år har jag inte ens fått fram jullådan än, men har en tanke om att försöka frå fram den imorgon!:)
Jul blir det oavsett hur mycket man gjort inför julen och just i år känner jag ingen julstämning alls. Hoppas att den kommer!:)
Kram

mammaxtre sa...

Det där med julen det brukar alltid ordna upp sig. På ett eller annat sätt. Men jag ska erkänna att jag hade varit galet stressad om det var jag som hade fyra barn och 0 klappar inhandlade :-)

Du är cool i detta och är således en vinnare, i mina ögon.

Ha det bäst!