tisdag 13 december 2011

0 julklappar inskaffade men nöjd ändå...

Skulle man kunna tänka sig att 41 är bättre än 11? Storasyster och jag har haft diskussionen länge. Hon hävdar att 11 år är bättre än 41 år. Jag skrattar rått. Om man betänker vilket umbärande det till exempel kan vara att lussa när man är 11 år så... och en massa andra saker som är bekymmersamma vid 11 som man vid 41 års ålder bara rycker på axlarna åt. Det ska rätt mycket till för att man gråter sig till sömns till exempel. Min bästa tid är nu. Inte december kanske förstås. På jobbet alltså. Jag jobbar i en sån där bransch där det känns som om alla känner sig som julgrisar och att världen inte kommer att existera efter den 24/12.

Rent privat VET jag att världen kommer att bestå efter 24:e och jag har tagit ledigt en massa. Eftersom jag haft ett kopiöst tempo under hösten känns det helt riktigt. Tid för återhämtning kan vara på sin plats. Idag är det den 13/12 och 0 julklappar är införskaffade till Kaoshemmet. Vi har haft fullt sjå med allt annat. Jobb, besök, logistik, avslutningar och uppvisningar. Och jo, jag håller med Emsan, tacksamhet och ärlighet är också underskattat. I ärlighetens namn så är jag väldigt tacksam över att vi är friska och att alla i hela familjen har framtänder som sitter fast. Det mesta av det andra ordnar sig (och så kan man ju tänka när man är 41, ni som inte hunnit hit, börja längta ;-)) 0 julklappar men jag längtar ändå till jul. Får vi bara behålla snön löser det sig med julstämning också. Snö är vackert!

Ha en trevlig kväll, KRAM

4 kommentarer:

Katarina sa...

Din bild inger så mycket lugn!
Njut av ledigheten längre fram. Själv har jag en totalt stressfri jul för första gången någonsin. Att jag finns här räcker!

Kramar

Anita sa...

Va bra nu vet jag att dom söta kvittrarrna får käk där oxo:)skämt åsido..hoppas du får en lugn o härlig jul ja de beror ju på hur man ser på de där med lugn har ju själv som sagt haft 4 småungar nu ere 5 små barrnbarn en som fyller ett år nu den 20 dec lilla Emilia
själv ska jag vara hos dottern med svärdöttrar o barnbarn ..ja huset fullt blir det....ha en riktigt god jul .. kram

Mångmamma sa...

Vi klipper och klistrar, pysslar och läser julsagor.
Men ... klapparna lyser med sin frånvaro än så länge, maten har jag inte funderat ett dyft på och kanske, kanske vi går och hugger oss en gran i skogen i helgen.
Jajemän, lugnt och ostressat här med.

Om du vill ha chans på en gratis klapp, kan du ju kika in hos mig!?
Tester med en utlottning för första gången!
Kram

Tessa sa...

Fördelen med att ha stressat mycket i sin dag är att man vet att det kan gå fort när man väl sätter igång. Så då behöver man inte stressa upp sig så mycket.

I år har jag internetshopat lite, men annars är det normalt för mig att köpa alla julklappar under några intensiva timmar sista veckan. Alltså finns det ingen anledning att stressa upp sig ännu. Ett år när vi hade magsjukor innan jul så var jag inne i stan och fixade julklappar den 23:e eller om det var den 22:a. Det var lugnt och skönt och gick på några timmar, alla andra var tydligen på de stora köpcentrumen och tokträngdes.