lördag 11 juni 2011

Till alla mammor och pappor därute

Tänkte jag skulle dela med mig av den här vackra länken som en liten hyllning (och jajamän, främst är det en hälsning till min mamma och pappa förstås). Barn och barnuppfostran. Svårt och kul, samtidigt. Häftigt och gräsligt, samtidigt. Det mest tålamodsprövande och kärleksfulla, samtidigt. Ingenting kan göra mig så vansinnig och lycklig. Ingenting har tidigare fått mig att skratta och skrika så högt, ibland nästan samtidigt.

Sen då, finns det ett sen efter barnen? Antagligen, men jag är inte där än och tur är väl det. Jag vet att jag kommer att sakna de där kramarna och finurligheterna. Jag känner inom mig att jag till och med kommer att sakna stöket och bråken. Det obändiga i Kaoslivet.... Nu är nu. Idag ska jag njuta. Ingen dag är som denna dag och vi är alla unika. Ni läsare är också unika. Kram på er

7 kommentarer:

Bina sa...

Jag var så glad när jag såg att mina föräldrar faktiskt hade ett "efter barnen" - ett "efter barnen" som var innehållsrikt och gott och gemensamt. Tror att det finns en risk att vi är så mycket "mamma" och "pappa" när barnen bor hemma att "efter barnen" kan bli tomt, tyst och ensamt. Jag har mina föräldrar som förebilder, det känns gott.

Katarina sa...

Ja det är väl så att man saknar inte kon förrens båset är tomt? men jag har också sett att man kan ha det fantastiskt bra efter barnen. Resa tex. Kram Katarina :O)

Manomaria sa...

Å, den där sången hade vi på vår vigsel. Tack för påminnelsen. Kram!

mammaxtre sa...

När du väl hamnat i "sen" fasen i ditt liv, då kommer barnbarnen :-)

Ibland händer det att jag längtar till "sen" fasen. men sen kommer jag på att det är bra att njuta av nuet och att ta var fas för sig, när de kommer.

Ha det toppen

KaosJenny sa...

Låter ju hur bra som helst Bina...
Låt oss njuta av korna så länge de är i båset Katarina ;-)
Varsågod ManoMaria :-)
Mm, Mammaxtre känner igen det där men det känns klokast att som du säger, njuta av varje fas för sig.
Kram på er

Manomaria sa...

Min man säger att jag ljuger, vi hade inte alls den sången på vår vigsel. Kollar i vigselhäftet. Eehhh. Fniss, han har rätt. Till mina kommande barnbarn: allt jag berättar om min ungdom är sant.

Men vaddå, tack i alla fall Jenny - du fick mig ändå att minnas den glada bröllopsfesten...

KaosJenny sa...

Ha Ha, det har sina för och nackdelar att ha en Man med gott minne ManoMaria;-). Det viktigaste är ju känslan... inte såna där detaljer som vilken specifik text det var... Det var säkert nära att ni tog den eller någon liknande och förresten kan Männen behöva påminnas om att det har sina för och nackdelar med fruar med halvtaskigt minne för detaljer men gott känslominne ;-). Glad bröllopsfest är aldrig fel att minnas. Kram