torsdag 16 juni 2011

Slåsstradition och "piffad" frukosthörna

Mm, första dagen på sommarlovet brukar barnen av tradition ägna åt att hänga, retas med sina syskon och slåss. Det funkar i år också... Jag är ju ledig så vi har all tid i världen att riktigt "bråka om oss".

Och så har jag ju sett att folk bygger soldäck och piffar till sina uteplatser. När de med milt våld övertalat sina Män till underverk lägger det ut det på sina bloggar. Jag tänkte att då får jag väl inte vara sämre. Tyvärr är Mannen inte hemma och något tålamod för att vänta har jag inte direkt. Trappen är mitt vanliga frukostställe och idag, dagen till ära la jag dit en ärvd dyna. Både soligt och uppiffat, funkade hur bra som helst :-).


Möjligtvis kanske jag erbjuder flytt av slåssverksamheten till något badställe. Annars bråkar vi vidare här hemma, det har börjat bra måste jag säga. Jag fick nyss en alldeles fenomenal uppvisning på hur man helt oskyldigt kan kliva ur en soffa samtidigt som man lyckas råka röra och reta upp hela två syskon samtidigt med sina armar och ben. En riktig bragd ;-). Hoppas ni gör helt andra bragder och har en underbar dag. Kram

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Full fart hemma hos dig förstår jag :-)

Ha det fint

Tessa sa...

Precis lagom nivå på piff! Jag försöker kampanja aktivt mot storstilade renoveringar och ambitiöst inredningsfluff, för det går nästan alltid (åtminstone i barnfamiljer) ut över något annat: Umgås-med-barnen, egentid, ha-råd-med-vardagen, dela-rättvist-på-hushållet, eller familjefriden helt enkelt. När det är lika skönt i solen på en gammal dyna :-).

Katarina sa...

:O) Det låter snarlikt mina barn det där ;O) Kram Katarina.

KaosJenny sa...

Jajjamän Mammaxtre, det är verkligen full fart...
Tessa vad härligt att vi är fler som tar det lugnt med piffandet... Solen är alltid solen och precis som du säger så vill man ha tid över för annat... Ikväll har vi haft fotbolls-VM ute på gräsmattan :-)
Katarina, det man kan trösta sig med är att bråken brukar avta, eller åtminstone gå i skov... hängmattan försvann idag på grund av att vi inte orkar höra skriken när de bråkar... Hängmattepaus...
Kram på er...