måndag 13 juni 2011

Har du aldrig blivit riktigt vuxen Jenny?

Frågan kom från en kompis igår när vi var på stranden. Den gav förstås upphov till lite flin men också en del funderingar. En stund senare konstaterade Storasyster att det inte verkar allt för kul att vara vuxen.

På frågan om jag blivit riktigt vuxen så är nog svaret både ja och nej. På sina sätt är jag inte klokt vuxen. Jag badar fortfarande så fort jag får en chans och tycker att det är roligt att klättra i träd. Däremot så försöker jag verkligen att vara vuxen när det gäller att ta ansvar för mitt liv. Jag bor i ett I-land och har alla möjligheter till att välja. Jag har precis som alla andra 24 timmar på ett dygn och kan i stort sett göra det jag vill. Det FINNS alltid andra möjligheter, även om till exempel att skippa jobbet och försöka sig på självhushåll inte lockar nämnvärt, bland annat för att jag är så extremt ohändig.

Och när det gäller kul att vara vuxen så säger jag ja, det är kul att vara vuxen även om det inte är särskilt bekvämt. Jag får bestämma över mig själv och "tyvärr" blir det svårt att skylla ifrån sig då ;-). Kanske är det för att jag tänker så här som jag har lite svårt med begreppet vuxentid. Jag tycker att jag är vuxen jämt. Vuxna är vuxna på olika vis och huvudsaken är att man känner att man står i sina vuxenskor på ett sätt som passar en. Vad tänker ni om vuxenskapet? Hoppas att ni slipper vara med om en mögelmåndag ;-9 Kram

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag har nog ganska precis börjat begripa vad vuxentid är.
För mig är det en stund (valfritt antal timmar i sträck) helt utan små-vilda-glada omkring mig.Timmar när jag kan tänka en tanke till slut, då jag kan föra en konversation med en annan människa utan att bli oavbrutet avbruten, möjlighet att duscha utan att någon står bredvid och gastar om något och en möjlighet att dricka VARMT kaffe.
Men jag har ju å andra sidan inte lönearbetat utanför hemmet dagtid på mer än ett decennium, så jag har ju alltid haft mina barn omkring mig - fram till i höstas då Mini började 15 timmar i vecka på förskolan.
För mig är det vuxentid.
Annars vet jag nog inte heller vad det betyder!?
Och klättra i träd gör väl alla!? :)

mammaxtre sa...

Vuxentid är egentid för mig. Det behöver vi alla mer eller mindre. Ju äldre barnen blir desto med egentid får vi. Vi förbereds successivt på att barnen skall lämna boet och den mesta av tiden plötligt ska bli ens egen :-)

Inskolning :-)

Det sköna med att vara viuxen är livserfarenheten. Man blir coolare med åren. Man mognar.

Ha en toppenbra dag

KaosJenny sa...

Mm Mångmamma, jag förstår precis vad du menar med vuxentid och det är ovant men jag tycker att uttrycket vuxentid och så där som man slänger sig med att vi behöver vuxentid och så sticker man iväg någonstans blir lite konstigt. Det känns som om det är vardagen och att hitta sina andningshål där som är det viktiga...Ha Ha, härligt med fler som klättrar i träd. Det är helt ok att inte klättra i träd ockkså förstås men det är skönt om man kan få vara vuxen som man vill. Och som du säger mammaxtre så handlar det förstås om att "skola ut sig" och precis som du säger så är det skönt med livserfarenheten...
Kram på er