söndag 27 februari 2011

Två saker som möjligtvis är allmänt feltänkta...

Den ena saken är när barnen är så där pyttesmå så säger folk ofta till en att man ska njuta när de är små. Den andra är att man i december längtar efter ljuset.

Efter att ha umgåtts en hel del med barnen i helgen så förstår jag ingenting av det där med att njuta när barnen är små. Vår äldsta är tolv år och ungefär roligare än någonsin. Snöbollskrig och småtjafs med glimten i ögat, underbart...

Och så vårljuset som avslöjar ALLT som man varit glatt ovetandes om i mörkret. Påminn mig i december nästa år om att vissa hem helt enkelt kräver lite dunkelt ljus.
Ha en trevlig kväll gott folk

5 kommentarer:

Maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria sa...

Helt på din linje! Har alltid tyckt att varje ålder har sin egen tjusning. Nu är min äldsta 20 och pluggar på universitetet (så mycket att prata om, jag hjälper henne när det behövs en bil och hon mig när det handlar om grafisk formgivning). Nioåringen har jag fantastiska diskussioner med (igårkväll vid halvtiotiden var det Palmemordet och Libyen). Sexåringen är helt ljuvlig i den där fasen då hon ena stunden älskar ihjäl mig och i den andra tjurar ihop fullständigt samtidigt som mjölkglasen far som käglor. Och så den lille ettåringen, som börjat gå och prata och charmar hela världen med sina gapskratt och leenden. Underbara (och stundtals urjobbiga förstås) allihop på sitt sätt i sin fas!

Och när det gäller decembermörker och avslöjande vårvinterljus så känner jag igen mig fullständig. Ville nog inte riktigt tro att det var SÅ illa... :)

Kram/Maria

Mångmamma sa...

Halleluja och Amen!
Tack för stöd dessutom!
Vi tar nya tag och hoppas på en bättre vecka, visst!?

Grodmamman sa...

Håller med dig fullständigt! Och jag håller med Maria om att varje ålder har sin egen tjusning!
Solsken är också underbart, tur att man kan dra ner persiennerna och slipper se de skitiga fönstren!;)
Kram

KaosJenny sa...

Mm, Maria, det låter jättehärligt med alla åldrarna och att vi kan påminna varandra om att det finns fördelar med decembermörker ;-)
Jepp Mångmamma, den här veckan blir bättre, alla gånger...
Ja tänk så mycket vi har att fortsätta att njuta av Grodmamma, fast utomhus eller med nerdragna persienner ;-)
Kram på er