lördag 8 januari 2011

Åååå, nu börjar det igen...

Nedan ser ni en bild av jullovet, ovanpå vår frysbox. Saker och ting har hänt hela tiden i Kaoshuset. Magiska saker, udda saker, roliga saker, mystiska saker, galna saker eller lugna saker. Bilden föreställer ? Som ? har gjort ? dag för att ?. Och det är så där lovet har varit. Barnen har haft lov, de vuxna har jobbat lite men smugit med i lovstämmningen så fort chansen funnits.

Imorgon är sista skälvande dagen på jul-lovet för barnen. De har vaknat sent och skrotat runt. Mattiderna har det varit lite sisådär med. Tjatet från föräldrarna också... Ah, det där kan vi göra sen, någon annan dag... Inte så värst många måsten. Vi har verkligen inte fått "mycket gjort" men jag tänker att det behövs sån här tid. Sega dagar som man liksom tar fart ifrån. Otjatdagar...

Under rådande omständigheter begriper till och med vi att det kommer att bli ett stålbad på måndag morgon men det tar vi då. Imorgon ska jag ut och stenköra mina slalomskidor i skogen igen. Idag stod jag med snö upp ovanför knäna och toksrattade mitt ute i skogen. Tänkte med kärlek på Mannen som ifjol bestämde att mina skidor från -85 skulle bytas ut till skidor som vill svänga. Konstigt nog propsade han också på hjälm.

De barn som vill kan hänga med till backen imorgon. Sen säger vi välkommen till vardagen på riktigt. Det blir härligt med vardag också, efter ett tag... Bara det att mina arbetskamrater aldrig beskyller mig för att deras lunch är äcklig eller börjar slåss ett par gånger om dagen tycker jag känns befriande. Om de har tråkigt eller råkat ha sönder något blir det i stort sett aldrig mitt problem heller. Med sånt perspektiv kan man hoppsa mot ett gäng "blåveckor". Kram på er

5 kommentarer:

Bina sa...

Ja, hur jag själv ska komma igång med vardagen det vet jag inte. Känns helt otänkbart att gå upp tidigt och gå till jobbet. Men nästa vecka är en tvådagarsvecka för mig, så jag får en lugn start.

Perny sa...

Jag bävar också inför morgondagen då jag ska upp och hålla tider. Jag tvingade upp barnen före nio idag så dom inte drog sig till elva. Det var tufft för alla.

För min del däremot så blir det inte så många dagar på raken, ett seminarium och sedan går jag rakt in i arbetslösheten.

Grodmamman sa...

Ja, inte blir det kul att gå upp imorgon när klockan ringer. Å andra sidan tycker jag att det ska bli skönt att komma in i rutinerna igen, även om det varit skönt att vara ledig också.
Kram

Mångmamma sa...

Hipp hipp hurra säger jag för ett litet avbrott i ledigheten.
Att få iväg samtliga små - och stora - till sina rätta platser i morgon blir ett elddop men sen är vi på banan igen.
Vardagsbanan som jag gillar!

KaosJenny sa...

Ja du Bina, jag har ju smygbörjat men det har ju bara varit litegrann... Jag funderar också...
Ja jösses Perny, igår var vi duktiga men vad hjälpte det, idag sov jag själv till halv 11...
Mm Grodmamman och Mångamma, det finns helt klart fördelar också med rutinerna. Det blir nog bra.
Lycka till allihop imorgon. KRAM