torsdag 6 januari 2011

En del av mitt uppdrag...


är att göra mej nöjd (vilken annan människa kan jag göra nöjd, egentligen?). Igår köpte jag blommor till mig. Jättefina... Jag köpte dom för att jag uträttat underverk på jobbet, inte för att jag är ikapp eller gjorde allt bra utan för att jag gjorde en riktigt bra sak. Dessutom, vi bråkar en del och har det rätt stökigt. Julen är långt ifrån bortstädad, bla flyter det runt lite julklappspapper i huset, men jag är lycklig. Allt är inte perfekt, långtifrån men jag är nöjd med tillvaron. Läste någonstans att lyckan inte kommer sig av att man får det man vill ha utan att man är nöjd med det man får. Tankeväckande.

Läser just nu Hanne Kjöllers I huvudet på en mamma. Den är en sån där riktigt nyttig käftsmäll. Bland annat konstaterar hon att det egentligen aldrig, varken i världen eller i historien funnits någon annanstans då det varit lättare att vara förälder. Ändå klagar vi typ mer än någonsin. Också tankeväckande... Nu tänker jag njuta av det vackra vita, snön... Kram på er

4 kommentarer:

Bina sa...

Visst känns det najs att göra en riktigt bra grej på jobbet! Köpa blommor gör jag alltför sällan. När vi har dem i trädgården är jag lite bättre på att ta in dem. Kanske det borde bli lite oftare jag köper. Tack för inspirationen!

Kaatzi sa...

Jag älskar tulpaner, det är mina favoritblommor!

Man kanske skulle kika på den boken du läser. Nya perspektiv är ju alltid nyttigt.

Kram

Maria sa...

Kloka tankar - som alltid! Och vet du, jag köpte också tulpaner till mig själv igår, utan att jag hade gjort något särskilt bra överhuvudtaget, utan bara för att jag tyckte att jag förtjänade det ändå. Jobbar på att bli en "jag duger för att jag är jag, inte för det jag gör"-människa. Går lite trögt men framåt! Kram på dig!

KaosJenny sa...

Mm, Bina, det visade sig att min del av den bra grejen funkade men inte den andra delen... Vilken tur att jag köpte blommor då ;-)
Kaatzi, tulpaner är fina och jag kan varmt rekommendera boken, en frisk fläkt :-)
Tack Maria, bra tanke att ta sig ifrån "görandet". Hm, eftersom den där bra grejen inte blev ändå så blev blommorna såna där jag-duger-och-är underbar-blommor ;-)
Kram