måndag 5 oktober 2015

Debatt i Kaosfamiljen...

Efter att ett antal familjeråd ballat ur har vi nu börjat med mötesordning. Igår röstades Lillebror fram som ordförande för att vi skulle vaska fram matlistan. Till Storebrors förtret blir det 4 av 7 dagars vegetarisk mat.

Följden blev att middagen blev en paneldebatt idag där Storebror tog en hammare och ett grytunderlägg till ordförandeposten. Under debatten som tidvis var het utkristalliserades två partier. Vegetardemokraterna och Kött partiet.

Vd hade ett svårt läge då linsgrytan inte gjort någon större succe´ och en av medlemmarna i paneldebatten definitivt inte lever som hon lär. Att rösta för mer vegetarisk mat då man egentligen i stort sett bara gillar ris genomskådas lätt av meningsmotståndare. Kp:s argument var rätt tunna och innehöll många faktafel, bland annat att världen skulle översvämmas av kor om vi inte fortsatte mördandet.

Debatten böljade fram och tillbaka. Storebror gjorde ett streck i debatten. Voteringen slutade 3-3 så dbatten blossade upp igen. Vd:s argument var tydliga och underbyggda men tyvärr fick vi vika oss i det här läget för det faktum att Kaosfamiljen inte provat ut tillräckligt många vegetariska rätter som är godkända (mat som mer än 3/6 äter). Ny votering som slutade med att vi skulle äta vegetariskt minst en gång i veckan och Vd fick vi igenom att vi bör prova ut fler vegetariska alternativ och ha som målsättning att äta mindre kött.

Och jo, det är ju så politik fungerar. Tagande, givande och så löser man det så att det blir så bra som möjligt för de flesta. Riktigt kul att träna mötesteknik med barnen. Verkligen en utmaning att alla ska vänta på sin tur i talarlistan och att man då också behöver komma ihåg de smarta saker man hade tänkt säga.

Hoppas att ni har det bra allihop <3

4 kommentarer:

Marina sa...

Underbart! Hoppas resultatet blir bra och att alla blir mätta och belåtna!

Anna/notonmusic sa...

Hahaha underbar läsning! Vi hade också familjeråd under en tid men det var faktiskt mest kaos - men roligt i efterhand! Det ger väl vd partiet blodad tand när det gäller att vaska fram fler smaskiga rätter! Kram

Eva Swedenmark sa...

Men så underbart att följa kaosfamiljen genom åren och se hur villkoren förändras men alltid är levande och dynamiska. Vilken ljuvlig träning i demokrati! Kram!

KaosJenny sa...

Alla blev inte helt belåtna men det funkade Marina, diskussionerna är igång :-).
Precis Anna/notonmusic, vi behöver prova ut ny bra vegmat men det är inte helt lätt då några är stora köttisar o några lite kinkiga ;-).
Tack, jo dynamik är det hela tiden även om saker förändras Eva Swedenmark. Var sak har verkligen sin tid :-).
Kram på er