måndag 19 oktober 2015

Firande, livets ändlighet och Merryl...

45 år men firad som en 100 åring. Mysig middag i lördags med vänner, presenter och en massa blommor. Har ätit tårta i dagarna två och fick en present idag till och med. Massor med gratulationer på facebook, firandet verkar liksom aldrig ta slut :-). Facebook är ett rätt roligt fenomen, människor som man känt och som betytt mycket blir kvar i livet på ett litet hörn. Då jag flyttat runt och haft jobb där man kommit väldigt nära varandra så har jag många människor som har en speciell plats i mitt hjärta.

Och så plötsligt igår kväll ser jag att gammal vän plötsligt inte finns med oss längre. En snäll kille som var med i samma gäng som jag i en annan stad i början av 90 talet. Världens blåaste ögon och ett smittande skratt, drack gärna te och pratade till långt in på natten. Skrev otroligt fina dikter. Två år yngre än mig, inte naturlig alls. Tankarna går till hans familj som blivit lämnade i en outsäglig sorg och kris.

Oerhört sorgligt och de ställer sig på rad alla goa människor som lämnat oss. Samtidigt sprider sig en enorm tacksamhet i kroppen. En tacksamhet över att jag fått nåden att bli 45 och ha en frisk familj, minnen, vänner och människor både som finns fortfarande och som gått genom livet... Att fått ha ynnesten att träffa så många människor med olika levnadsöden är berikande på alla sätt. Det är den här dagen idag vi har och sorgen är kärlekens pris.

Kloka Merryl Streeps citat gäller mer än någonsin idag:
“I no longer have patience for certain things, not because I’ve become arrogant, but simply because I reached a point in my life where I do not want to waste more time with what displeases me or hurts me. I have no patience for cynicism, excessive criticism and demands of any nature. I lost the will to please those who do not like me, to love those who do not love me and to smile at those who do not want to smile at me.

I no longer spend a single minute on those who lie or want to manipulate. I decided not to coexist anymore with pretense, hypocrisy, dishonesty and cheap praise. I do not tolerate selective erudition nor academic arrogance. I do not adjust either to popular gossiping. I hate conflict and comparisons. I believe in a world of opposites and that’s why I avoid people with rigid and inflexible personalities. In friendship I dislike the lack of loyalty and betrayal. I do not get along with those who do not know how to give a compliment or a word of encouragement. Exaggerations bore me and I have difficulty accepting those who do not like animals. And on top of everything I have no patience for anyone who does not deserve my patience.”

Det enda hon möjligtvis glömde var att man vid en viss ålder också kan lägga av med osköna kläder och skor, fast den lyxen kanske skådespelerskor inte kan unna sig ;-).

Hoppas att ni har det bra mina vänner <3

4 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Härligt med ditt firande. Jag har absolut sparkat av mig högklackade - ett undantag var på sonens bröllop. Men just att känna sig fri. Det är just: en befrielse.

Marina sa...

Fördelen med att komma upp i en viss ålder, man kan leva precis så som denna kloka människa beskriver det! (Plus då kläderna naturligtvis, fast jag har nog egentligen alltid varit "nog gammal" då det handlar om att välja bekväma kläder...)

Anna/notonmusic sa...

Hahaha :-) Underbar slutkläm (från dig) på ett mycket tänkvärt och klokt citat som jag verkligen kan ta till mig av hela mitt hjärta! Och vad roligt att din firardag blev så rolig Jenny. Stort grattis i efterhand! Mycket i livet blir faktiskt lite enklare med åren! Kram

KaosJenny sa...

Sköna kläder och skor är underbart Eva Swedenmark, precis som du säger, frihet :-)
Mm, Marina, det finns många fördelar med att komma upp i ålder även om omvärlden gärna grattar varandra på 25 årsdagen ;-).
Firardagar är fina dagar Ann/notonmusic. Exakt, vissa saker blir mycket enklare med åren och Merryl citatet är verkligen bra :-).
Kram på er