måndag 25 maj 2015

Glömde ju...

Ja, men det är ju en massa saker som man glömmer. Det går helt enkelt inte att få ihop allt i maj. Man får satsa på att få ihop det mesta bara och så förlåta sig själv för resten. Och säga förlåt för att en är sen med att betala till Lillebrors klassresa, inte hinner vara med på fotbollssektionens möte och erkänna att en bara hade flyt som lyckas klämma in att titta på Storebrors konsert.

Koncentrera sig på det viktigaste, glädjas över det en kommer ihåg/ prioriterar, ge järnet på det och lata sig däremellan. Så här för jo, jag glömde ju länken till förra inlägget också.

Konfirmation igår. Lite förvånad över att ingen ställer sig upp och ropar förbjud tiggeriet när kollekthåvarna kommer fram ;-). Tycker att det är häftigt med kyrkor och kyrklighet även om jag kan bli galen över den inkrökthet som i vissa lägen råder inom kyrkligheten. Lite förvånad över att man moderniserar Fader vår då många kan den gamla men att man kör psalmer som ingen kan då när det äntligen är en hel hjord med människor i kyrkan. Hade ju varit intressantare om åtminstone någon av sångerna varit något som den stora massan av de församlade hade känt igen och på stående fot kunnat sjunga med i åtminstone refrängerna.

Nåja, allt rullar på i en hejdundrande fart får man säga. Bäst att inte glömma att lata sig då. Hej hopp, man ångrar aldrig ett dopp, dags för en tekopp. Kram på er

7 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Hahaha :-) Jag bara väntar på att det ska börja "svischas" i kyrkorna. Vem har kontanter nu för tiden? Håller med att det ska vara känt och bekant om man nu inte springer i kyrkan varenda söndag. Det finns många välbekanta kyrkosånger/psalmer och det är väl roligt om generationer kan sjunga tillsammans. Jag jobbar ju i kyrkan och snubblar på den nya Fader vår fortfarande! Den gamla sitter i ryggmärgen. Önskar dig sol och värme i kaoset, kram

Marina sa...

Ja du, "sköna maj välkommen" eller hur det nu är...;) Snart börjar väl den största vårcirkusen lägga sig i alla fall, snart är det ju skolavslutningsdags! Som sagt, det är några år sedan maj var den där hysteriska månaden i vårt liv, men ibland tycker jag att det känns så även utan alla uppdrag som följer föräldraskapet i just den månaden...

Kersti sa...

Det är helt galet så mycket som ska rymmas i en ynka månad. Vore mycket bättre om det gick att sprida ut lite jämnare under året. Lite lugnare är det när man som jag har stora barn.

Cecilia N sa...

Den "nya" är typ 30 år. Så ja, vi är många som vuxit upp med den "gamla". Men att vara 30 år och fortfarande räknas som något ovidkommande känns inte bra ens för en ny formulering.
För den konfirmation jag var på häromveckan hade gruppen själv valt psalmerna. Det fanns både nyare och äldre psalmer.
Ett tips för musiker vid såna här tillfällen är att man "pianobar-spelar" melodierna medans folk samlas. Då har man hört melodierna även om man inte lyssnat och studerat, men det är "nåt bekant över dem" när det är dags att sjunga.

Man kan ju inte begära att det bara ska serveras Den blomstertid nu kommer och Nu tändas tusen juleljus för jämnan för det är det enda folk kan.
(Nej, jag vill inte "rasa" mot dig, men blir lite trött på att det här är frågor som så ständigt kommer upp. Så det är mer ett spill här om "alla". Förlåt.)

KaosJenny sa...

Mm, Anna/notonmusic, jag har inga problem med den nya även om precis som du säger, den gamla sitter i ryggmärgen men jag tror det skulle bli en bättre upplevelse om man kunde sjunga tillsammans.
Jo, Marina, den värsta vårcirkusen håller definitivt på att mattas av och det är skönt även om det varit en rolig vår också :-)
Jo, Kersti, det är precis som att vi varit frusna och sen blir det vårflod, allt ska hända samtidigt så lite spridning vore ju fint :-).
Härligt att få höra dina tankar om det hela Cecilia N, vi behöver ju inte vara helt överens alltid. Jag håller med till viss del. Klart att de som aldrig är i kyrkan inte ska få vara måttstocken för alltihop och jag har inga problem med den "nya" fader vår om man får kalla den det. Däremot har jag varit på konfirmationer tidigare där församlingen fått sjunga något som lite fler känt igen men nu var det svårt och då blir det tråkigt när det är ungefär 30 (inklusive kören) som sjunger... Om en av de fyra psalmerna hade varit Du vet väl om att du är värdefull till exempel, även om jag vet att det är en doppsalm, så hade fler sjungit med tror jag... Klokt med "pianobar-spelande" kanske ska tipsa kyrkan här :-)
Kram

Cecilia N sa...

Konfirmationen kan man väl kalla den medvetna delen av dopet, så varför skulle inte "Du vet väl om att du är värdefull" kunna räknas till konfapsalmerna? Jag tror att det är en av de psalmer som är mest bekanta för ungdomar.

KaosJenny sa...

Precis, det var den jag hade hoppats lite på. :-) kram