torsdag 12 februari 2015

Frukost med utsikt över ett diskberg...

Pepparkaksformarna från tisdagens bak blänker i morgonljuset. Glas, glas och åter glas från veckans kvällsfikan och mellanmål. Stekpannan, stekgrytan och pannor från middagar och andra bak. Lunchplastburkar. Skålar och otaliga smörknivar. Jag ler lite när jag tittar ut över resultatet av ett levande liv i hamsterhjulet. Jobb och träningar, bakning till teater och den där pepparkaksdegen som inte hanns med innan jul.

Kaosföräldrarna hade en rätt intressant diskussion igår. Det började med en fråga om vad vi verkligen vill göra, få ut av livet. Kanske hoppa av tåget, hamsterhjulet... Resa en lång bit länge... Hm, stökigt och dyrt att resa allihop och plocka barnen ur skolan. Lite Downshifting kanske? Åhå, det är ju just det vi redan gör. Håller dock inte med om att det är hårt arbete att jobba 80%. Tvärtom är det lugnare. Torsdagarna för mig själv. Då jag kan äta lång frukost, kolla saxofonkön, tvätta, åka skidor, spela min musik kanonhögt eller bara vara.”Om vi inte använder tid till att reflektera, har vi snart ingen tid alls”

Vad vi gjorde igår var att vi lekte lite med tanken att göra mer av downshifting. Inte kräva av barnen att de också skulle göra det utan räkna och kolla lite hur det skulle vara om vi hoppade av hamsterhjulet. Spara pengar för att ta tjänstledigt ett halvår och baka bröd, sticka sockar, gräva i trädgården eller vad annat som kan falla en in. Man har ju trots allt varit styrd en stor del av livet så ett bonushalvår där man kan lyssna på vilken musik man vill och gå eller cykla i sin takt ;-).

Vad skulle du göra om du "hoppade av" i ett halvår? Sol ute, dags att gå ut. Ha en bra dag. Kram

2 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Precis Jenny! Jag tror att många tänker de här tankarna nu och jag tror att många ställer sig frågan! Ändå är det så svårt att bryta mönster. Det jag kan längta eft är känslan av att vakna och inte ha dagen inplanerad. Så det skulle jag vilja uppleva i ett halvår! Och då är jag ändå priviligerad med ett jobb jag trivs med jättebra!

KaosJenny sa...

Mm, kanske borde man prata mer om det, att vi inte måste. Det går att bryta mönster. Jag trivs också med mitt jobb men det hade varit intressant att prova hoppa av en sväng och se "vart man tar vägen". Kram