tisdag 24 februari 2015

Sortera lite sockar kanske?

Har man lite annat för sig så blir det en och annat par sockar som ska sorteras ihop. En hel tvättkorg full...
Och visst kan man nästan bli lite full i skratt. Vi är ju ändå inte ett helt fotbollslag, ändå har vi så här mycket sockar. Det stavas överflöd och är något som vi, de allra flesta lever i. Ändå pratar vi om att saker och ting är dyra. Närodlad mat till exempel, även de som renoverar kök för sisådär 50-100000:- pratar om att mat är dyrt. Eller kläder och saker. Vet inte vem som berättade det men det var någon i den äldre generationen som sa att en cykel kostade en månadslön när de var yngre. Egentligen rätt vettigt att saker kostar...

För egentligen vet vi ju alla att en familj, även om den är stor inte behöver en hel tvättkorg med strumpor. På något plan borde vi också kunna lista ut att det kostar någonstans för att vi köper något billigt. Det kan vara djur, de människor som gjort det billiga, miljön eller möjligtvis våra barn eller barnbarn som lär bli arbetslösa (eller plugga kinesiska för att ta jobb i fabrikerna där sakerna görs).

Dags att avsluta socksorteringen, surra lite med Mannen och gå och lägga sig. Kram på er alla4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Dessa sockar!!! Påminner mig om att det borde socksorteras bort en del sockar efter alla utflugna barn. Som om jag trodde att de skulle titta in och fråga efter dem... Och billiga strumpor...visst kan man fundera! Köpte ett par sockar för femton år sen som fortfarande håller och inte är hål i!!! De kostade men håller än! Borde rama in dem! Kram och ha en fin vecka Jenny!

kalebass sa...

Ja, "folk" har mer pengar än vad man tror. Själv har jag en mängd sockar efter att ha varit med i en "sock-klubb" !!! Av lathet stannade jag kvar, tills jag kunde bada i sockhavet... Nu behöver jag aldrig tänka på att handla sånt längre...
En o annan socka försvinner dock i maskinen ibland, innan jag hinner åtgärda det. (små problem i en ohanterlig värld..)Kram på dig Jenny!

mammaxtre sa...

Ja du, det där med att sortera strumpor och att stå där och inte få ihop dem till par..... det är en gåta hemma hos mig. Och då ska du förstå att det endast är jag och min son som har strumpor att hålla reda på här hemma :-)


Vart tar dem alla i vägen, det är frågan?

Ha det gott

KaosJenny sa...

Ja sockar Anna/notonmusic, kanske kommer de utflugna barnen att komma och fråga efter det grå paret ;-). Tror du gör klokt i att sortera bort, borde vi också göra mer, det är ju inte vettigt. Hållbarhet är bra :-).
Bada i ett sockhav kalebass, låter ju bra, sockar av samma färg då hoppas jag, så att du inte behöver sortera dig sönder och samman ;-).
Sockar är et mysterium mammaxtre, tror jag hade problem med det när jag var singel till och med ;-)
Kram på er