söndag 11 januari 2015

Uppgradering till 4.0

En quickdate med syrran på hennes 40 årsdag. Bestämde mig i fredags och åkte igår. En liten nätt resa på 60 mil, en massa tid som kan användas till mycket. Läste Linus Jonkmans bok Introvert- den tysta revolutionen ostört i timmar. En bra bok som förklarar både mig som extrovert och de fina introverta som jag känner. Sova lite. Sticka lite och sova igen. Människor på tåg är trevliga. Lugna och inte så stressade.

Framme en timme tidigare än beräknat, inte något som ger några tidningsrubriker förstås eftersom det är positivt ;-).

Finaste syrran, den sista av oss tre syskon som går över i den underbara uppgraderingen 4.0. Konstaterar att 40 för mig verkligen inneburit uppgradering. Jag har blivit klokare och väljer själv. Lever med mina brister och förtjänster utan att försöka "fiffa om mig". Brister och förtjänster är ju ofta två sidor av samma mynt. Det bästa med mig är också det sämsta. Väljer numera uteslutande skor och kläder som är sköna och som jag gillar, oavsett mode eller vad andra tycker. Försöker inte ordna om andra människor heller i samma utsträckning som jag gjorde som yngre. Mindre orolig, mer obrydd och mycket bättre på det här.

Överraskade syrran med min närvaro och festen innehöll mat, prat, musik och till och med lite schottis och hambo på vardagsrumsgolvet. Otroligt kul. 2 timmars sömn och sen börja hemresan i snön. Syrrans uppgradering började bra, snöängel i snön på morgonkvisten, sånt där som man inte ser varken 20 eller 30 åringar göra så ofta. Inte 40-åringar heller men det beror nog oftast på att de helt enkelt inte vill, vid 20 och 30 beror det på andra saker. Har noterat att vår grupp 10 hoppsasteg om dagen ger en bättre värld har förvånande många medlemmar som är över 40 och hoppsar, kan ju inte heller vara en slump.

Nu ska jag kura ihop mig på tåget och sova en stund. Kram på er

6 kommentarer:

kalebass sa...

Hoppas du klarade dig från stormens härjningar... Javisst är tåg trevligt. Ett mänskligt sätt att resa på. Avstressande (om man inte har någon tid att passa förstås).
Hoppsasteg ja, finns det något mer avväpnande ?

Anna/notonmusic sa...

Åh vilken ROLIG överraskning för syrran! Det där att människor är olika är något jag reflekterar över ju äldre jag blir. Jag tänker som du - att det är så det ska vara. Och så tänker jag att det vore faktiskt katastrof om alla var som jag. Världen skulle ha gått under för länge länge sedan. Så jag är oerhört tacksam över mångfalden:-)

Katarina sa...

:) Härlig beskrivning och jag håller med dig. Vad roligt med överraskningen. Det uppskattades säkert med råge. Jag tycker också om att åka tåg. Det är avkopplande. Men det är trist när det nästan jämt blir försenat. Kram Katarina :)

KaosJenny sa...

Japp kalebass, jag klarade stormen hur fint som helst. Hoppsasteg är riktigt bra. Vi har en hoppsagrupp på facebook som man ler bara man tänker på :-).
Mm Anna/notonmusic, syrran blev riktigt riktigt glad och jag hade jättekul. Hann bara vara hos henne i 13,5 timmar men det var det värt. :-)
Ja Katarina, tåg är verkligen trevligt. Dessutom var vi tidiga så jag hann med bussen före och blev en timme tidig till slutdestinationen, fast sånt ger ju inga rubriker förstås ;-).
Kram på er

ullrika sa...

Hittade hit via en kommentar du skrev hos harpasione och har läst lite hos dig nu. Det här inlägget kändes hoppfullt för mig som fyller 40 i vår! Inte för att jag oroat mig det minsta, men många runt omkring verkar göra det (för mig skull) så jag funderar på om det är mig det är fel på som INTE har åldersnoja :)

KaosJenny sa...

Grattis i förskott Ullrika och välkommen hit. Personligen tycker jag att det är mycket som blivit bättre på den här sidan 40 så välkommen över :-). Kram