söndag 25 januari 2015

Det där livet vi har...


Just som jag stod och tänkte på skidåkning och grillning ringde telefonen och det blev en annan sorts dag. Det funkar att titta på såna där sol från klar himmel och snö-dag som bara Norrland kan bjuda på från bilfönstret också. Pappa var dålig så det varit en sån där dag när man kastar allt och påminns om vad som är viktigt igen. Det var läge för att skjutsa till akuten i grannstan (11 mil enkel), vänta, lyssna på doktor och så åka från sjukhuset för att ringa 1177 igen. Klartecken till slut och vi fick åka hem, skönt. När allt kommer omkring är det människor som är viktiga. Det finns mycket som egentligen är helt oviktigt och det kommer fler dagar ute i fina solen.

Så vi får vara rädd om varandra så länge tiden är. Omfamna den grå vardagen. De där dagarna som bara går när vi skrattar och gnetar på men egentligen har det ganska bra. Glenn Hyséns krönika som mammaxtre tipsade om var riktigt bra.

Tacksamhet över det vi faktiskt har är underskattat. Bara det att vara frisk är ju en ren ynnest. Kram på er

3 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Omfamna den grå vardagen, det var ett fint uttryck och så sant! Det ska få bli mitt ledord tror jag denna vår som vi går mot :-) I år har vi nästan en norrlandsvinter här i södra Dalarna också och det är HÄRLIGT! Kram

kalebass sa...

Visst är det så. Den vanliga vardagen, det är den man minns och saknar mest när den inte längre finns. Tryggheten i rutinen.
Vi vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

KaosJenny sa...

Mm, vi omfamnar den grå vardagen Anna/notonmusic. Grattis till er norrlandsvinter :-).
Precis kalebass, värna vardagen och njuta av den då vi inte vet hur morgondagen blir.
Kram på er