måndag 19 januari 2015

Nu är glada julen slut...

Kaosfamiljen har dansat ut granen, ätit upp nästan all knäcken och alla julgodisarna. Julens pepparkakshustävling blev det inget av med. Bättre lycka nästa i år. Eller också kanske vi inte gör det alls då heller. Sant är i alla fall att vi antagligen kommer att baka upp de sista pepparkaksdegarna nu här i slutet av januari. Livet är ingen tävling, man hinner det man hinner. Det andra kan man skjuta upp eller helt enkelt strunta i.

Något jag funderat på de senaste dagarna är vad det moderna livet egentligen gör med oss. Glömmer vi att vara människor för varandra? Är det månntro Sverige som behöver bistånd? (den bästa länk från facebook jag sett på mycket länge). Vad gör vi med vår tid eftersom vi har så in i nordens bråttom hela tiden?

Glömde lägga in om att jag vill jobba 80% så nu jobbar jag heltid i januari. Jösses, tänker jag inte göra mer. Visst hinner jag mer på jobbet och så klart är en tillfällig 20% löneökning trevlig men ändå. Det är mycket roligare att vara ledig lite. Lillasyster fyller 10 år i vår så någon rätt har jag inte att vara ledig men både KaosMannen och Kaosmodern vill ha det så. Det är vardagslyx att skicka iväg barnen till skolan och sen vara ledig en hel dag. De övriga fyra dagarna kan jag stressa och chefen kan skicka iväg mig på de mest utopiska uppdrag men jag vill ha mina trevliga torsdagar.

För övrigt funderar jag på att skaffa mobilvett. Till exempel inrätta mobilförbud för mig själv i köket (om jag inte lagar mat/ diskar och spelar musik). Tänker också att jag ska bli sämre på att svara direkt. Vad är det som gör att vi, som borde vara toppen av IQ (kanske inte EQ) absolut måste kasta oss på våra mobiler oavsett vilket samtal vi är inne i, så fort det ringer. Och nej, jag köper inte att det handlar om att våra barn riskerar att vara på sjukhus eller våra föräldrar döende. Det fick man faktiskt reda på 1980 också... Och allt detta slösurfande som egentligen inte gör en lyckligare/klokare/ snyggare.

Nåja, vi får se hur det blir. Nu tänker jag dricka te med Mannen. Ha en fin kväll. Kram

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Åh vad mycket kloka och vettiga tankar i ett och samma inlägg Jenny. Så sant! Mobilvett ska jag också införa. Jag började med att ta bort en del saker av allt som plingade och FB på mobilen. Det blev mycket lugnare. Ja visst funderar man vad det moderna livet gör med oss! Ha en fin kväll! Kram

kalebass sa...

Vårt pepparkakshus skulle denna gång kunna bevaras till eftervärlden. Glasyren blev så hård att det vore förenat med livsfara för tänderna att ens försöka äta. Möjligtvis sutta på, framför tv,n...
Ja, mobilerna har blivit ett gissel. Jag försöker åtminstone att inte ha med den överallt inomhus,(har ju fast telefon också...) Ja, vad gör tekniken med oss egentligen.
Ha en mysig helg. Kram!

mammaxtre sa...

Livet är ingen tävling och det är gott att förstå det. Glenn Hysén skrev en krönika om att vi borde tycka om vår gråa trista vardag eftersom den är att uppskatta. Den krönikan berörde mig.

Kram

KaosJenny sa...

Tack Ann/notonmusic. Mobilvett kanske är nästa sak man borde lära ut i skolan, rätt och fel när det gäller att slåss och mitt och ditt kan ju barn från åk 1 men mobilvett förstår ju inte ens vi vuxna ;-).
Ha Ha kalebass, vi har också något sånt där litet som nog börjar vara farligt nu :-). Mobilerna är något vi verkligen behöver lära oss att förhålla oss till... Kanske framförallt vi vuxna som ju ska lära barnen...
Tack för tipset mammaxtre, precis vad jag behövde läsa idag, den berörde mig också.
Stor kram till er allihopa :-)