söndag 1 juni 2014

Gräsänka på Hogwarts...

Mannen och Storebror är i Stockholm för Metallica konsert. Kvar är Kaosmodern och 3 barn. I Onsdags var även Storasyster borta så då var vi bara tre hemma. Kändes så otroligt lite folk så man knappt behöver laga mat ;-). Det är kul när en förälder kan göra något med bara ett barn. Trevligt att sakna varandra också. Dock är det roligare att vara två vuxna här på Hogwarts.

Lotta Sjöberg som startat den underbara gruppen Family Living the true story på facebook efterlyste lite alternativa mäklarbeskrivningar på riktiga hem. Jag skrev:
Välkommen till Hogwarts! Husets magiska förmåga visar sig redan i hallen då saker försvinner på ett ögonblick för att spottas ut något halvår senare. Behöver jag nämna att upphittat-lådan innehåller allt möjligt, för ögonblicket 1st jacka, några vantar, en sjal, badkläder och ett smycke? När vattenskadan var ett faktum fick något ljushuvud (jag) iden att det skulle vara ljust golv i hallen, inte så finurligt.

Finurligare färgval på golvet är det då i köket, äkta mörkbrunt, snart hur trendigt som helst. I köket har alla möbler charmigt shabby-chic avskavd färg men till vår stolthet har vi försökt hålla oss ifrån vitt. På kökluckorna gör vi med jämna mellanrum home-make up: läs att vi sätter genomskinlig tejp över den fane´r som spricker. Sovrummet har vackra två nyanser av ljusblått. När det gäller trädgården så väl som blommorna inne så är det Cahrles Darwin och fitest survives som gäller.

I ett av sovrummen håller vi oss med en Basilisk (tonårsson som försöker döda med blickar ;-)). På vindsvåningen huserar två magiska varelser som konstant trollar fram saker ur ingenting och slänger det på golvet... Tvättstugans tvättberg suger antagligen åt sig hela kvarterets tvätt. Uddastrumpor, uddavantar och uddaskor är inte några ovanliga företeelser om man bor på Hogwarts. Varje skåp i hela huset är borttrollningsskåp och hemligen sammankopplade med varandra. Detta gör att man kastar in en duk i ett skåp och ett år senare hittar man det i något annat. Garaget har samma förmåga som tvättstugan men garagets uppsamlingsområde på allsköns skrot är troligtvis ungefär hundra mil.

Glömde förresten säga att parketten på vardagsrumsgolvet är synnerligen hållfasthetstestat, på senare tid genom Mannen och Storebrors brottningsmtacher, tidigare genom att Storasyster åkt riktiga skridskor på det. Till vår lycka hade Storebror knytskridskor så vi hann stoppa honom innan han tog sina första vardagsrums-skär . Det stora beviset för att vi måste bo på Hogwarts är att det händer massor med saker men det är ingen som gjort något. Priset för detta exeptionella boende? Tyvärr, vi trivs så det är inte till salu.

Storebror och magiska Mannen kommer hem imorgon. Vi har haft det jättemysigt här hemma med sovbio nästan varje kväll (alla lägger sig i storsängen och så ser man en film och så får alla somna när de vill). Såsat runt i pyjamasar och lekt med lego. Dock känns det riktigt bra att de kommer hem igen. Det krävs liksom minst två vuxna med magiska färdigheter för att det ska vara riktigt bra här på Hogwarts. Hoppas ni haft en trevlig helg. Kram

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så fint du ordnar det för familjen! Tack för din kommentar.
Kram
Elisabeth

Libra sa...

Haha vilken underbar beskrivning.
Kör ni med ugglepost också?
Skulle inte vara helt fel med en liten Dobby som passade upp här hemma. =)))

Tessa sa...

:-D Det där med borttrollningsskåp känner jag igen.

KaosJenny sa...

Mm, Elisabeth, det ni ser här är entrén till Harry Potter kalaset som vi hade här förra helgen :-).
Tack Libra och nej tyvärr har vi inte ugglepost. Kanske tur egentligen, hade nog blivit smutsigt. Däremot har Lillebror haft en gose-uggla som flugit runt över allt och ständigt varit på rymmen. Den ständiga frågan har varit var är ugglis? Dobby ja tack, fast jag är nog hellre Molly Weasley ;-)
Jo Tessa, borttrollningsskåp är ju väldigt speciella företeelser :-).
Jättestor kram på er!