måndag 26 maj 2014

Det är mer än mycket nu...

Jag diskuterar politik på längden och tvären. Fotboll och så ringde någon visst om att vi blivit lottade till bakning. Gitarruppspelning och så skulle vi sköta insamling för blommor och niornas skolavslutning. Beställa biljetter till när var det nu igen? Lotter och jösses när skulle Lillasyster avgipsas? Och var är min mobil? I någon av tjänstebilarna? Jösses, vilka rum har jag varit i, när såg jag den sist? Ah, den kommer väl fram hoppas jag. Jag får åka hem utan den...

Andas, andas. Inte konstigt att man ständigt planerar middagen på affären och dräller iväg mobilen när man har fulla huvudet med allt möjligt. Tid för mer diskussioner blir det förstås när man inte har en mobil att "försvinna in i". "Tvingade" Storebror att titta på valvaka till sent igår. Han var sen till skolan i morse men det var det värt. Om fyra år röstar han och Storasyster för första gången. Storasyster funderade över varför SD ens vill till EU parlamentet om de inte vill dela med sig. -Varför skulle någon bry sig om oss sen om vi behöver något om vi inte hjälper andra? Många intressanta frågor. Inte lika enkla svar. Mannen och jag diskuterar också så att det ryker. Ömsom arga, ömsom lite uppgivna över det politiska läget i EU.

Kliver ut på facebook och hittar fler diskussioner men även hoppfulla ord:
Some say that it´s only great power that can hold great evil in check. But that is not what I have found. I have found that it is the small every day deeds of ordinary folks that keeps the darkness at bay. Small acts of love and kindness. (Gandalf)

Det ser mörkt ut på många håll och kanter i Europa när det gäller vänlighet, medmänsklighet, tolerans, solidaritet och människors lika värde. Mycket behöver diskuteras men man behöver också veta att det görs massor av fina saker i världen varje dag, hela tiden. Det kan man trösta sig med (och grabba valfritt parti och engagera sig lite). Det är dit vi behöver komma, små vardagsdåd av vänlighet och kärlek... Ta hand om er och kram på er

4 kommentarer:

Bina sa...

Gandalf är klok han! Jag ska komma ihåg det.

kalebass sa...

Det har gjorts mycket gott här i världen, då och nu. Men molnen som tornar upp sig är fler och mörkare än på mycket länge.
Kan den vanliga lilla människan hålla mörkret borta, när det är den andra lilla vanliga människan som står för mörkret..?
Jag är i grunden ingen pessimist, men nog ser det mörkt ut. Ta hand om dig! Kram.

mammaxtre sa...

Jag tycker så mycket om att kika in här hos dig. Även om jag personligen inte uppskattar kaos, lite trött på mitt eget, så är det uppfriskande att få ta del av ditt. Underbart med diskussioner på längden och på tvären. En familj full av liv. Bra jobbat!

Kram

KaosJenny sa...

Mm, vi hittar ofta mycket kloka saker i filmer och framförallt i Sagan om ringen filmerna Bina :-).
Jag håller med kalebass, det ser mörkbrunt ut men vi håller emot kalebass.
Tack mammaxtre, jag kan inte säga att jag alltid uppskattar kaos heller men jag lever med det och gör vissa ryck ibland. Skulle antagligen bränna ut mig om jag försökte mota kaoset varje vaken minut. Bloggen är en sån där anti- kolla-vad-fint-jag-har-det-jämnt grejen..
Kram på er