torsdag 11 juli 2013

Vy över tvättstugan...

Kanske blir denna bild en liten tröst för er som strider med tvättkorgar och har som mål att de ska vara tomma... Vi har slutat med båda delarna. Vi slänger tvätten ner för trappen och sen när vi går ner kastar vi in den på tvättstugegolvet. Där ligger den tills vi sorterar direkt in i tvättmaskinen. Företrädelsevis tvättar vi favoritkläder. Högen brukar sällan vara mindre än så här.
Tvättmaskinen torde ju vara en av de bästa uppfinningarna möjligtvis enligt min gamla hyresvärd Ebba, slagen av p-pillret och enligt Caitlin Moran slås den av penicilin mot urinvägsinfektion. Håller med Caitlin åtminstone om att det inte är underligt att kvinnor är osynliga i historieböckerna. De hade så fullt sjå med "womens issues" så de hann aldrig uträtta några storverk.

Cykeln är tillbaka men nu har mobilen blivit galen. Mobilinläggen lär lysa med sin frånvaro ett tag. Telefonen har nämligen bestämt sig för att jag bara kan välja språken engelska eller kinesiska. Allsköns olika mobilproffs har försökt men nej. Den vägrar i sten att snacka några andra språk. Nåja, har den "blivit sån" kanske den en vacker dag "blir tillbaka"... Nu ska jag gå och hänga en maskin tvätt (jo, jag hade faktiskt slängt in den redan när jag tog bilden). Vi kan inte ens skylla på semester, en Kaosfamilj producerar mycket tvätt året om. Kärlek till er alla...

6 kommentarer:

FiaLisa sa...

Enda sättet att hantera tvätt om man har barn tycker jag. Min tvättstuga är betydligt mindre än din så tvätthögen har en mer dominant roll hos oss, ibland ser den nästan lite hotfull ut. ;)

Grodmamman sa...

Så ser det ut mest hela tiden här också och då är vi bara fyra i familjen!:)
Gillade ditt inlägg om "ljuvliga, jävla tonåring"!:) Vi har en likadan här hemma och jag var tvungen att läsa det inlägget högt för honom. Han protesterade inte direkt över beskrivningen!;)
Kram

mammaxtre sa...

Mycket tvätt blir det :-)

KaosJenny sa...

Mm FiaLisa, det blir jobbigt om man ser varje gång som det finns en tvätthög som ett misslyckande. Vi har tur som har stor tvättstuga men när vår tvätthög vuxit sig riktigt stor blir man rent rädd ;-)...
Härligt att höra att vi är fler Grodmamman och vad mysigt att du också har en ljuvlig ;-)...
Ja det blir ju en del tvätt mammaxtre...
Kram på er

Cecilia N sa...

Vi har en tvättstuga som släpper ut maskinvattnet på golvet så att det själv får söka sig mot golvbrunnen, ej helt fiffigt placerad mitt på golvet.

Därför ingen sån hög där. Däremot i källartrappan.
Därifrån rör sig tvätten till korgar som är märkta mörk/ljus samt 60/40 grader.

På det viset har alla kunnat sköta maskinen: bara stoppa in det som ligger i samma korg i maskinen.
Under flera år behövde jag bara köra ett fåtal maskiner ...

KaosJenny sa...

Cecilia, det där med källartrappen känner vi helt klart igen.... Tur att vi inte har en golvbrunn på mitten, det hade gjort vårt nuvarande upplägg omöjligt... Sortering i två korgar låter ju bra men vi hinner aldrig dit, det blir ett moment för mycket. Däremot ett par maskiner per år för dig låter ju synnerligen lyckat, smart :-).
Kram