lördag 18 maj 2013

Och där gick vi in i top-tok-veckan of the year...

Jajjemän, varken mer eller mindre. Nu är den här. Veckan som ungefär är galnare än hela december tillsammans. Tre dansuppvisningar, två fotbollsmatcher, ett fotbollsläger, mors dag, Lillasysters födelsedag, ett föräldramöte, fyra fotbollsträningar, ett barnkalas, ett vuxenkalas och en afterwork på en vecka. Lägg till att ordna födelsedagspresenter till Lillasyster och så alla de vanliga städ, tvätt och mat grejjerna. Tjoho, hej vad det går!

I fantasin kan man ju tänka sig att man skulle kunna vila upp sig på jobbet men där är det samma. Nåja, mycket att göra är inga problem om det är övergående (brukar bli lugnare både på jobbet och hemma i juni någon gång). Stress är inte heller vådligt om det är under en kortare tid. Däremot är det viktigt att se till att man återhämtar sig när man har mycket. Att man hittar luckorna och skaffar sig tid för sånt här.
Ha en trevlig lördag.4 kommentarer:

Katarina sa...

Hej min vän :O) Känner igen det där så väl. Knepigt att allt ska hopa sig samtidigt. Tänk om det kunde sprida ut sig mera över året men det är klart det kan ju inte vara fotbollsläger mitt i vintern kanske ;O)
Skönt att ta igen sig mellan varven. En powernap kan göra susen. Kram Katarina :O)

kalebass sa...

Fötterna i gräset är ingen dum ide´. Fler timmar på dygnet blir svårt att ordna, om ens lämpligt. Visst kör det ihop sig ibland, men du om någon fixar det där. Men, var rädd om dig! Ner med tårna i gräset lite då och då...

Tessa sa...

Jag har blivit så mycket mer kärleksfull mot februari sen jag insåg att april-maj ju alltid är tokhektiska. Och det där om at skippa helhetsgreppet och superplaneringen, det håller jag med om. Släppa lite på kontrollen och ta det dag för dag är faktiskt en bättre taktik när pressen trycker på. Vem kunde tro det (inte jag för 5 år sen)? Kram!

KaosJenny sa...

Sköönt att höra att vi är fler Katarina och jösses det är inte enkelt att ta igen sig mitt i vårfloden men det är bara att kämpa på :-)
Tack för peppen kalebass och jo, fötterna i gräset är verkligen bra... Känns bara som lite mycket nu och det kan bli för mycet även för en Kaosmoder... så jag längtar tills det blir lite mindre. Jo jag försöker ta hand om mig :-)
Tessa, februari... Jag smakar på ordet, just nu känns det verkligen underbart. Vi kan väl påminna varandra ;-). Just nu är vi nere i en halv dag i taget och ja, det funkar hyfsat. Full koll kan bara leda till migrän, magsår och diverse andra bekymmer...
Jättekram på er