tisdag 14 maj 2013

Den där snubben som skrev sången sköna maj välkommen skulle man allt haft ett snack med...

Om Johan Gutenberg levt idag hade han nog gjort en annan vinkling på sången. Galna maj välkommen hade varit en mer tidsenlig rubrik. Om han hade varit en modern pappa hade han nog snarare dragit iväg några rader om att shoppa krattor på väg till fotbollsplanen, mixtra ihop studsmattan, tricksandet med cyklar, tvätta leriga fotbollsstrumor, hänga upp sura handdukar, fixa kläder till skolavslutningen och att sparka undan skor i hallen. Refrängen hade väl antagligen innehållit något om det underbara ljuset som återkommit samt utvecklingssamtalet som man missat och diskussionerna om vårjackor som plötsligen blivit för små/ fula och onödiga.

Egentligen är det rätt konstigt. När ljuset återvänder exploderar inte bara blommorna i trädgården. Alla aktiviteter ska påbörjas, följas upp och avslutas också, samtidigt. Meen, vi klarar det. En dag i taget bara. Inte bry sig om att veckornas alla dagar är intecknade utan leva som om vi inte har någon morgondag och skjuta upp en del grejjer tills det bara absolut måste göras och skippa vissa andra saker. Hoppsan vi hann inte. Hårdprioritera och ta lite tjuvpauser. Njuta av stunden. ta en liten tekopp med Mannen till exempel. Vy över en av våra smarta avlastningsytor ;-)
Och nej, vi har inga "projekt på gång", mer än att bara vara vi. Galna maj välkommen (det är ju bara en gång per år) Hoppas att ni har det bra.

3 kommentarer:

Libra sa...

Yttre kaos tyder på inre harmoni och stabilitet.
Det har jag hört eller läst någonstans. Minns inte var. Så du är alltså en väldigt harmonisk kvinna.
Fast det visste du ju redan förståss.
=)

Grodmamman sa...

Ja, det är sannerligen en dag i taget nu i maj. Här insåg vi i helgen att det var fem veckor till skolavslutningen och skulle man då tänka på allt som ska ske innan dess, så skulle man få panik. En dag i taget och ibland en timme i taget, så ska vi överleva även i år. Och som du skriver, allt behöver inte göras nu utan en del kan man faktiskt skjuta upp och det gäller att ta vara på de där korta stunderna mellan allt till en kopp the med maken!:)
Kram

KaosJenny sa...

Tack Libra, det ligger nog något i det. Det må vara aningens stökigt här men det finns alltid tid för att krama någon så på något sätt finns det någon slags harmoni (och jo, inte harmonisk varje dag men i det stora hela är jag nog det).
Precis Grodmamman, det är så vi tänker också. Litegrann i taget och så värna om varandra så fixar sig resten på något sätt (eller också inte och så går det bra ändå).
Kram på er