fredag 26 april 2013

På tal om naturligt...

När vi var iväg och badade med jobbet pratade vi lite skrattande om att det är fullt normalt att en kvinna som fött barn inte har en platt mage. Blås upp en ballong till max och låt den vara maxad en månad innan du släpper ut luften så får du själv se. Har man dessutom "blåst upp den" fyra gånger så ska det vara lite mjukt och mysigt ;-).

Riktigt mysig tillställning att åka iväg med jobbet. Enda chansen för att få hinna prata till punkt också. Hamnade i badtunna med ett gäng från näringslivet. Härliga killar. De tyckte på fullt allvar att man borde personalvårda kommunalarbetare minst lika mycket som de privata. Personal som personal. Hejja! Och vi som liksom alltid har lite dåligt samvete för att vi över huvud taget gör något personalvårdande eftersom vi är offentligt anställda. Det var en lite ny vinkel.

Och så kom vi in ämnet människor och relationer. Riktigt kul. Konstaterade att det oftast blir någon form av utmaningar så fort det blir mer än en människa någonstans. "Alla är konstiga utom jag". Många exempel och en massa och innovativa lösningar levererades. Vi höll ungefär aldrig på att sluta skratta när vi kom på att det största problemet oftast är att få folk att sluta eller börja med något oavsett när det gäller familj/ vänner/ kollegor/ underställda osv. så är det där det blir tjafs. Och jo, det naturliga är inte alls att det fungerar, varken i arbetslag eller familjer. Tvärt om så är det underbart och ett under varje gång det funkar. Kan vara något att tänka på inför den stundande familjehelgen ;-). Tänk vilken ynnest det är att få möta kloka människor och diskutera livet och tingen. Kram på er

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Möten med andra människor ger nya inputs vilket är utvecklande i sig. Smart att sätta sig i en badtunna, lite mer avslappnat än kring ett konferensbord.

Platta magar finns förstås, men på få av oss som fött barn. Och, det är det värt :-)

Ha en fin dag

KaosJenny sa...

Mm, mammaxtre det var faktiskt hur bra som helst och otroligt roligt att även möta andra människor än de man brukar fika med på jobbet. Möten kan vara såå givande :-).

Klart det finns platta magar och familjer som inte bråkar också, vad jag vänder mig mot är att man låtsas som om det är det normala, det vanliga... Kram