måndag 1 april 2013

Syskon och enkelhetens lov...

Klockan är 23 miljoner och jag har knyckt till mig en dator. Lugnet har lagt sig. Familjen och brorsan och syrran med barn sover. Lite kusinträff och syskonträff. Dagen har gått i leken och pratets tecken. Mysigt att prata med sina syskon om livet och tingen. I den bästa av världar blir ens syskon även vänner när man växt till sig. Vänner som varit med nästan jämnt och som ibland vet mer om en än man själv gör. Prat om tider som varit och det som komma skall. Ämnen som avhandlats är människors olikheter, syskonrelationer, betygens orimlighet (har betyg någonsin motiverat någon att verkligen lära sig något?), böcker, livsval och musik. En salig blandning av allt möjligt. Läste idag om att det bästa man kan göra för sina barn är att jobba med sig själv. En mycket intressant tanke som jag tror stämmer och där kan syskon eller andra långa relationer ge en viktiga pusselbitar.

Och jo, vi kom oss ut från gården och hem till kompisarna igår, mycket riktigt en miljon år senare. Fortsättningen på dagen blev dock värd all frustration. Gårdagen visade än en gång att riktigt bra dagar inte behöver vara så avancerade och välplanerade. Man kan få fjäll-känsla på en vanlig äng med snö på. Sol, någonstans att sitta och trevligt sällskap kan förgylla en hel dag. Köpespytt på muurikka kan vara underbart gott. En improviserad microbuffe´ och var sitt påskägg kan göra en påskafton. Vi fortsätter påsklovet med det enkla konceptet. Imorgon kan det bli att grilla en korvring någonstans (ev bara ute på gården). Livet är det som pågår här och nu. Hoppas att ni får en fin annandag påsk. Kärlek till er alla. Kram

4 kommentarer:

Libra sa...

Det låter helt underbart tycker jag.
Jag var också medlem av en "kaos" familj när jag var liten. Vi var 5 syskon i olika åldrar. Och när jag läser det du skriver påminns jag om min härliga barndom. Det är det bästa som finns för ett barn, att få växa upp i en kaosfamilj. Ha en fortsatt skön ledighet nu.
Kram =)

Min blogg sa...

Så härligt det låter. Det vi behöver är tid tillsammans och kärlek - så enkelt men ibland så svårt. Och vad vore resan genom livet utan syskon att uppleva saker med och att minnas tillsammans med.

mammaxtre sa...

Låter fint. Relationer genom just livet är ju livet.

Ha det gott

KaosJenny sa...

Jepp, Libra, grattis till att du ingått i en Kaosfamilj och härligt att du tyckte det var bra. Vad roligt att du blir påmind och gläds av att läsa Kaosbloggen, tack.
Mm Min blogg... Tid tillsammans är underskattat i dagens stressa-pressa samhälle. Resan genom livet med syskon som man kommer överens med är en ynnest :-)
Precis mammaxtre, kunde itne sagt det bättre själv. Reltationer är livet :-)
Kram på er