onsdag 3 oktober 2012

Plötsligt händer det...

att man sitter här framför datorn med hela huvudet fullt med häck-väck... sånt där hokus pokus från apoteket för att bli av med löss... Jösses, alla tre damerna har förärats med detta oönskade besök, gaaaaahhhhhh. Vi har klarat oss tidigare och jag har brukat säga att om vi lockiga får löss, Lillasyster och jag, så rakar vi oss. Lillasyster är dessutom otroligt håröm stackarn. Håröm, lockig och kam hör inte ihop. Vi brukar klippa dreads från Lillasyster när de blir för hemska. Nåja, vi kammade inte så värst mycket, konstaterade bara lusangrepp och sen häck-väck över hela huvudet. Vi avvaktar lite med rakningen tror jag...

Hanterar-höst... Sorry om jag drar in er men det är ju också för att skriva av sig som man har en blogg. Ett sätt att hantera känslor när de är så många, stora och motstridiga. Har just lagt vantarna på Anna Kåvers bok Himmel, helvete och allt däremellan. Om känslor. Verkar riktigt intressant. Eller smaka på de här små citaten: *Glädjen blir också starkare för den som kan vara i sorgen.
*Vart du än går, ta med dig hela ditt hjärta.

Jag har lånat boken av en arbetskompis, just nu känns det som om den är en av de där böckerna jag kommer att behöva äga. Läsa sakta med eftertänksamhet, låta det kloka koka ihop i mig, gå tillbaka till den och låna ut den till andra. Dessutom tror jag att boken landar hos mig i rätt tid... Nu ska jag gå och göra mig av med häck-väcket. Sköt om er

5 kommentarer:

Catta sa...

Fy för löss, men det är tur att det är rätt lätt att bli av med. Lycka till :-)

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

En av mina favoritböcker, Anna Kåver... hon är så klok och medmänsklig!

Tessa sa...

En grej när det är mycket elände att oroa sig för är att det ibland lättar med lite mer vardagsnära elände. Som löss, förkylning eller brända pannkakor. Fast det kan förstås tippa en över kanten också. Men vacker läsning låter skönt som flythjälp. Kram.

kalebass sa...

Tessa; Det är faktiskt sant. En ny smärta tar ofta ut(dämpar) den första ! Acupunktur bygger lite på detta, och acupressur som jag själv ibland prövat med förvånansvärt resultat!

KaosJenny sa...

Ja Catta, det är verkligen äckligt... och kliar bara man tänker på det även efteråt :-(
Mm Eva, hon är verkligen jättebra...
Exakt Tess, så jo, vad säger man... hiit med lite vardagsproblem... Vacker och klok läsning underlättar verkligen :-)
Ja Kalebass, att byta smärta är förstås en tanke och jag förstår att det funkar... Skönt med lite vardagsgrejjer i allt det andra :-)
Kram på er