fredag 7 september 2012

Vad är mod?

Lillasyster har laddat i veckor för att se filmen modig och vi har pratat en hel del om mod. Vad är mod?

Hittills har jag haft förmånen att leva ett liv där jag fått möta många människor. En del människor har jag bara träffat lite tvärt, andra har kommit och gått och ett par stycken har funnits med under längre tid. Flyttar, byte av jobb och olika faser i livet har gjort att man tappat kontakten med somliga men de är/ var inte mindre betydelsefulla för det.

Varje möte, varje riktigt möte, kräver mod. Mod att våga öppna sitt hjärta och vara helt ärlig. Det enda som hindrar oss att möta varandra på riktigt är rädsla. Att gå nära någon i en relation fastän man riskerar att bli dumpad, lurad och blåst kräver mod men det är sällan man ångrar sig. Varje sånt riktigt möte lär man sig något av. Varje människa jag skrattat och gråtit med betyder mer än stjärnorna på himlen. Det är dom stunderna som gjort mig till den jag är.

Jag är otroligt tacksam att jag haft/ har så många modiga människor runt omkring mig. Om Lillasyster frågar mig vad mod är igen så ska jag prata om att våga älska fast man hela tiden riskerar att mista, att vara ärlig även om man riskerar att blir lurad och att gå nära trots att man är rädd. Att man vågat gå någon nära kan betyda hela skillnaden på om man vågar kasta sig ut i förändringar då det behövs och hur man klarar de förändringar som bara kommer även om man inte tänkt sig dom.

Tänk att jag har haft turen att träffa så många modiga människor. Jag blir nästan lite rörd när jag skriver, tack allihop och kram på er

6 kommentarer:

Katarina sa...

Oj vad du skriver bra Jenny. Jag gillar dina reflektioner. Sådant jag kan tänka men inte har fått ner i skrift. Om du inte har något emot det så "lånar" jag gärna delar av din text?
Jag önskar dig en mysig fredagkväll och trevlig helg. Kramar Katarina :O)

KaosJenny sa...

Klart du får låna länka eller vad som helst... Sprid ordet :-) Kram

Veronica sa...

Varför ger du inte ut en bok eller nåt? Du kan verkligen konsten att lägga ut text så att det blir intressant att läsa, vare sig det handlar om dammtussar i hörnen, kaos i hallen eller att ha modet att våga i livet! Jag var på bio i går kväll och såg just MODIG med dottern. Kan väl säga att du slog huvudet på spiken med dina ord vad gäller mod.

Hoppas att du får en fin dag med din kaosfamilj. Kanske tar du modet till dig och gör nåt helt annorlunda den här helgen...utmaningar i livet får en att växa och utvecklas:)

Kram

Mångmamma sa...

Så hemskt fint skrivet!
Och så sant.
Tack.

Mammahäxan sa...

Kanske är det kaos hemma hos dig. Men inte i din hjärna. Klok som attan verkar du vara!

KaosJenny sa...

Tack Veronica, verkligen... Bok, vore kanske kul men jag har ju en Blogg och det tror jag känns ännu roligare eftersom man kan få respons :-)
Och tack Mångmamma och Mammahäxan...

Ni är också kloka hela bunten och det är ju det som är det häftiga med världen, tankar flyger runt... och jag brukar inspireras hos er ibland :-) Kram på er