lördag 15 september 2012

Livet...

är just nu stort, litet, häftigt, gräsligt, härligt, grymt och fyllt till bredden med kärlek- samtidigt. Inte undra på att man ibland nästan tappar orden och andan.

Höst och regn är helt ok. Förrutom att Storasyster och mitt har fotbollcup imorgon förstås men den räcker inte hela dagen. Sen kan vi kura ihop oss med tjocksockarna framför brasan. Hålla tummarna för vännernas lilla femåring som opererats...

Nå, det är svält, krig, miljöförstöring och sjukdomar i världen. Livet är liksom inte alltid en lätt och skojig historia. I vissa lägen behöver man gå bortom orden, Spela musik, se en film. Vad tänker ni om Gandalfs uttalanden?

Livet går upp och ner men precis som jag sagt till fotbollstjejerna så är 42 år en mycket bra ålder. Lite länge tills jag blir 50 om man tänker på kalas men det går ju att lösa. I år blir det nog en 42 årsmiddag. Man har inte roligare än vad man gör sig. Vi kan bara bestämma vad vi ska göra av den tid som blivit oss given. Lite vänner mat och skratt är sällan fel. Jag tror att pingisbordet ska få äran att dukas igen :-). Kram och sov gott på er

5 kommentarer:

Veronica sa...

Fyller du år......? Grattis vännen!
Hoppas verkligen att du får en fin dag med dina nära och kära! Skickar en stor cyberkram här och nu........

Ja du...livet går då upp och ner och man vet aldrig hur en dag börjar eller slutar. Lite spännande och samtidigt lite läskigt, om man tänker på det. I veckan har jag samtalat med människor som lever ett liv som jag önskar att ingen skulle behöva vara med om. Jag inser att mitt liv är helt underbart även om det både går upp och ner vissa dagar. Jag har en familj som jag älskar och underbara vänner både på nära håll och så här på lite avstånd...i bloggvärlden. Du är en av dem!

42.....då är du ett år äldre än mig...förresten. Från det ena till det andra. 70-talet.....vilka härliga minnen man har därifrån!!!

Kramiz Veronica

FiaLisa sa...

Grattis från mig med!

Kaatzi sa...

Grattis från mig också!
Ha det så mysigt i soffan senare :-)
Kram Katarina

kalebass sa...

Tänker på Gandalf. En klok gammal mans ord. Man skall inte döma någon på förhand, det är viktigt.Man vet aldrig vad som händer längre fram. Men inte heller ta emot, ödmjukt acceptera...Det är viktigt att ifrågasätta saker o ting här i livet. Ps. 42, då börjar livet enligt Lill-Babs !

KaosJenny sa...

Tack Veronica och jo, jag träffar också människor som ingen vill byta med. Rätt ofta faktiskt och det ger perspektiv. Just nu är det så rörigt med sjukdomar och elände så jag kände att jag behöver planera in något roligt så då tänkte jag födelsedagsmiddag framöver... Tack FiaLisa, även om jag inte fyller år idag så finns det mycket man kan säga grattis för . Bland annat att jag har såna trevliga läsare :-).
Och tack Kaatzi.. Vi vann cupen och sen blev det riktigt mysigt :-)
Kloka tankar kalebass, klart det är viktigt att ifrågasätta (har jag nog alltid gjort) men ibland behöver man acceptera och anpassa även om det är svårt med vissa saker. När ett barn inte är sjukt till exempel.. Och Ha HA... då är det bara ett par veckor innan livet börjar då :-) Tack även för den tanken...
KRAM på er