söndag 8 juli 2012

Tack än en gång facebook och allting har ett slut...

Plötsligt är den här, den där dagen ni vet... Man har vilat sig i form, har medvind, kraft i arm och mod i barm, nedförsbacke, god hårdag och stor draghjälp från facebook. Plötsligt hände det och som den sanna Kaosperson jag är körde jag igång lite överallt. Från källare till nock helt enkelt. Inte ett rum var orört och jag smög runt med min sökarblick. Vände på allt möjligt och insåg hur OERHÖRT långt ifrån minimalistiskt detta hem är. Om någon skulle sno hälften av våra grejjer så är vi fortfarande att betrakta som maximalister (så nej, Kaosbloggen kommer inte att byta namn eller upphöra)... Kaoset består...

Och tänka sig så bra internet är i allmänhet och facebook i synnerhet, hur klarade vi oss utan innan? Draghjälpen från facebook var gruppen Bortskänkes/bytes-ges/ mottages-doneras. Man kan lugnt säga att jag varit framgångsrik där och framgångar ger ju som bekant mersmak. Jag har bytt en framkallningsapparat med allsköns olika tillbehör, som jag inte använt på 13 år, mot två kilo köttfärs. Sen gjorde jag en kille väldigt lycklig över att få ta med sig vår minsta skrotcykel, den som alla barnen lärt sig cykla på, hem till sina barn. Jag är även kraftigt på gång att bli av med en antik soffa, två coola men knasiga solstolar, två till cyklar, hälften av våra gatkritor, frisbee (behöver man fler än två?), trickskidor, en trappgrind, ett fotbollsmål, ramryggsäck och diverse annat smått och gott som har bott färdigt hemma hos oss. Jag ger bort rubbet, om någon prompt vill byta får det vara något ätbart, vi behöver inte en pryl till. Vi sitter nöjd kan man säga och tacksamheten finns där.

Tack så hemskt mycket alla sakerna. Vi har haft väldigt roligt men nu är det dags att ni förgyller tillvaron för någon annan. Någons skrot blir en annans skatt. Och bra, både för miljön och sinnet att göra någon annan nöjd. Det är en riktig fröjd att ge bort grejjer som kommer till användning någon annanstans istället för som Henrik Schyffert konstaterade i sin show ljust och fräscht "ligger i garderober som ex relationer och ropar åt en -vi som hade det så bra, varför övergav du mig". Om jag i framtiden kommer på att jag behöver en nära relation med en framkallningsapparat kan jag väl köpa det då om jag ger rackarn i att starta en massa nya relationer till saker så har jag säkert råd också.

Så, imorgon ska jag invänta de personer som tänker starta relationer till mina gamla grejer. Utan minsta svartsjukescen tar jag farväl. Alla relationer har ett slut och om det är bra relationer så kan man le i efterhand. Det är inte meningen att något ska få pågå för evigt och ibland kan man inte göra mera för varandra... Människor är svårare att släppa än saker men ibland måste man låta varandra gå vidare. Hur ska vi kunna låta varandra gå om vi inte ens kan skiljas från en frisbee eller en soffa?? (OBS, ny tanke, kanske blir det ett helt nytt inlägg) Vad tänker ni om det här med att släppa saker och personer??? Kanske finns det fler gemensamma saker... Som att de flesta prylar behöver precis som mänskliga relationer någon form av underhåll... Hm... Något att fundera på imorgon, vad tänker ni?

Ha en fin söndag Kram

5 kommentarer:

Bina sa...

Vilken bra grej! Jag älskar sociala medier! Och finns det sådant du inte blir av med på den sidan så kolla med närmsta kvinnojour/skyddade boende om de behöver något!

mammaxtre sa...

Jag är en ge-bort-saker-tjej. Så härligt att ge än att slänga.

Fecebook har jag inte :-)

Ha det gott

Grodmamman sa...

Låter helt suveränt! Har planer på att ge mig i kast med alla saker vi har samlat på oss och som vi aldrig använder nu på semestern. Inväntar bara dåligt väder... Är ju så skönt efteråt!:)
Gillar fb.
Kram

Veronica sa...

Hej underbara du...
Jag älskar att läsa ditt inlägg. Skrattat flera gånger för jag känner igen mig så mycket i det som du skriver. Själv är jag en prylmadam och har sååå svårt att släppa sakerna ifrån mig även om jag inte använt dem på flera år...."de kan ju vara bra att ha-grejen" du vet. Ja, jag vet att det är löjligt men på nåt sätt så har jag skapat relationer till dem som jag inte kan släppa. Men...jag gör så gott jag kan för att bli av med grejerna lite då och då. Nu har jag dock tagit mig i kragen och snart ska det bli en loppis och då ryker ALLT.
Det är ju som du skriver så himla lätt att köpa en sån igen om man nu skulle finna ett behov...vilket kommer ske till 1% .....hahaha

Ha det rackans gott!
Sommarkraaaam Veronica

KaosJenny sa...

Mm Bina, sociala medier är verkligen jätteroligt och jösses vad problem jag löst via "fejjan"... Och att kolla kvinnojouren är förstås också bra men just nu behöver de inte mer möbler eller saker...
Härligt mammaxtre, alla blir glada, både den som får och den som ger. Känske är det roligare att ge :-)
Jepp Grodmamman, det är helt suveränt. Verkar som att jag kommer att ha hembakat hela sommaren (skojar bara, gräshopporna du vet) Lycka till med röjningen, bytes mot något ätbart är strålande :-)
Kul att du trivs här Veronica och tack... Jag har också varit en prylmadam (den antika soffan är farmors mors som ingen ville ha för 20 år sedan)... men har lyckats släppa det till förmån för att ge bort och det är verkligen jätteskönt...
KRAM PÅ ER ALLIHOP