torsdag 5 juli 2012

Tjatfrihet och Manana Manana...

Idag skulle vi åka direkt efter frukost, vi kom iväg lite efter två... Eftersom jag är ledig i veckan och inte var i någon som helst tidspress såg jag till att njuta av tiden som väntandes i stället för att bry mig allt för hårt. Likadant för någon morgon sedan, då konstaterade jag att stora barn inte behöver sin mamma så där skriande på morgonen så jag tog en låång cykeltur istället för att tjata om kliva upp och frukost... Ikväll, när jag hade gjort middag, ropade jag till familjen:
-Nu finns det mat, säg till när ni alla är samlade så att jag kan komma och göra er sällskap...

Försöker hålla mig lite Manana manana... Gröt till lunch/ frunch gör att vi alla kommer ikapp och förresten behöver man inte äta det heller om man inte vill. Det är inte jag som blir hungrig. Tjata så lite som möjligt... Sommarlovet är långt och det behöver inte måstas hela tiden. Tvärtom! När ska vi ta det lugnt om vi inte gör det nu? Tid för ingenting är klart underskattat. Det är ju nu som allt vi lärt oss och varit med om under året ska smältas... Det är nu vi ska komma ikapp oss lite. Göra några bokslut, fundera på riktningen och ta fart inför nästa år... Lugnt och skönt och världen blommar så här vackert.

Mitt i mitt bara varande så kommer ofta tankar, diskussioner och klokheter till mig på olika sätt. Helt underbart. Bland annat har jag diskuterat/ funderat på huggormar, Rot och Rut, den stora/ lilla odödligheten, kärlek, könsroller, konstanta personlighetsdrag, hur man ska göra för att inte vara så rädd om barnen så att man inte vågar låta dom leva, relationsoskicklighet, tvångsgifte, hamsterbeteende och att gnälliga personer kan vara rätt roliga om man inte är allt för nära släkt med dom... Säkert blir det en och annan blogg om något av detta, men inte än, Manana manana... Snart behöver man klättersele för att ta sig in i Kaoshallen, samma sak där. Det blir tid för det när andan faller på...

5 kommentarer:

kalebass sa...

Alldeles riktigt. Varför stressa, speciell nu när sommaren verkar ha kommit, äntligen. Men med den följer förstås en massa krav, man "måste" göra si och så... Nä, man får sätta hälen i gräsmattan, svinga sig upp i hängmattan(!) och istället låta tankerna fara fritt. "En annan gång", är en bra fras.

Veronica sa...

Hej fina du!
Oj, vad länge sedan jag var hos dig och lämnade en kommentar....skäms nästan lite. Brukar dock alltid läsa dina fantastiskt kaosiga inlägg som är hur underbara som helst!! I dagens debatt så skriver du så klockrent om att slänga iväg allt tjat och bara andas (för att i ärlighetens namn överleva) för så tänker jag. Tjata på sina barn, gnälla på att nåt man läst eller sett i tidningen är fel, älta problem som dyker upp på jobbet, bråka med grannarna....ja listan kan göras lååååång. Inte vill man offra timmar i livet på sånt, iallafall inte jag. Fast...tjata på barnen det kommer jag inte ifrån...man gör det ju för att man älskar dem...fast ibland är det inte nödvändigt. Det handlar ju mycket om man är trött eller utvilad. Idag gick jag på semester...helt otroligt skönt och nu ska jag bara lata mig några dagar och ägna mig åt mina barn medan pappan fortfarande jobbar.

Ha det riktigt gott och sköt om dig.
PS: dina cykelturer lät riktigt mysigt!

Kramelikram Veronica

Mångmamma sa...

Här tjatas det nog mer från barnens håll om att mamman bör gå upp..:)
Jag älskar långa morgnar i sängen och låter gärna mina barn göra frukost till varandra i omgångar.
Det allra bästa med sommarlov är nog att jag får komma ikapp min egen dygnsrytm!

Västgötskan sa...

Låter som helt rätt inställning!
Håller man på med "måsten" HELA tiden blir det mest tjat och gnäll och alla får nog av varandra redan när det är 8 veckor kvar av sommarlovet! :-O

Kram M

KaosJenny sa...

Mm, en annan gång ska jag ta med mig och le åt i sommar Kalebass, tack. En annan gång låter som ett väldigt bra sätt att tackla sommartillvaron :-)
Oj oj Veronica, du behöver itne skämmas och tack. Jag trr också att vi tjatar med på barnen än de behöver ibland... Det är mycket som livet inte behöver innehålla... Ha en skön semester...
Låter underbart att barnen tjatar mer än du Mångmamma, och att du kommer ikapp med ditt egna dygn :-)
Precis Västgötskan, så klart det inte ska måstas på sommarlovet allt för mycket... Det har vi året runt annars...
Kram på er