onsdag 25 juli 2012

Kul att vara vuxen även i en sommar som inte blir som man tänkt sig...

Som vanligt sitter jag nu här och konstaterar att sommaren antagligen inte kommer att bli riktigt som jag tänkte mig innan. En massa trevligt folk som vi inte umgåtts med, härliga ställen vi inte varit i närheten av, mindre av vissa saker och mer av andra. Fast jag ler ändå eftersom jag faktiskt är vuxen.

Som barn blir man i hög utsträckning offer för en massa omständigheter som man inte kan styra över. De omständigheterna blir ärligt talat otroligt mycket mindre när man blir vuxen eftersom man bestämmer själv... Det finns vissa småsaker som väder till exempel som jag inte kan styra över men jag kan bestämma vad jag ska göra av dom. Ingen kör någonsin, iväg mig till IKEA, Bortmyrträsket eller en pyttestuga med en massa jämngamla dårar som jag förväntas leka med mot min vilja. OM någon ändå skulle lyckas med det har jag 1. körkort och bil (hm, nåja... jag kan väl låna en). 2. Förmågan säga nej och en mobiltelefon med en kontaktlista där det finns personer som skulle kunna frita mig om det behövdes. 3. Ett eget lönekonto och därigenom vissa möjligheter till att muta någon så att jag kommer ur situationen. 4. Erfarenhet som gör att jag förstår att saker inte alltid blir som jag tänkt mig men att det kan bli minst lika bra ändå i slutänden.

Det är underbart att vara vuxen och bestämma över sig och sitt liv. Har man familj behöver man förstås tänka på dom också men jag har ändå valen i sin hand. Och ju äldre jag blir desto friare blir jag. Jag kan forsränna om jag vill, göra hoppsa-steg i regnet, åka någon annanstans eller stanna hemma. Finns viljan går det mesta att ordna till helt enkelt. En sak kommer vi däremot aldrig förbi, det är Mannen och jag som har skaffat barnen, inte tvärtom och det behöver vi stå för. Om familjen har det jobbigt är vi ansvariga för att fixa till det. Som vuxen i ett i-land är jag inte ett offer, oavsett väder eller hur många barn jag valt att skaffa...

Ärligt talat så borde det vara en av de bästa gåvorna jag kan ge mina barn. Känslan av att det, förutom räkningar och plikter, också är urkul att vara vuxen. Jag kan göra i stort sett vad jag vill men inte allt samtidigt. Även en sommar har sina begränsningar. Tycker jag att årets sommar-prioriteringar inte var bra bör jag tänka mig lite nogrannare för inför nästa sommar. Under tiden kan jag ju njuta av årets prioriteringar så länge de varar... Kul att vara vuxen? Det vill jag lova, om jag vill kan jag fortfarande ha en sån här tårta.

Som tur är kan jag också välja att låta bli :-) Kram på er allihop

4 kommentarer:

Cayenne sa...

Nä, alltid blir inte saker som man har tänkt sig, men det är jag själv som har makten att se till att det blir annorlunda nästa gång.

Den där tårtan, väljer jag som vuxen att avstå.

mammaxtre sa...

Kul att vara vuxen, så känner jag nog inte alla dagar. Men skönt att vara vuxen tycker jag att det är. Njuter av att ha mognat, att vara jag och tycka vad jag tycker. Att inte längre behöva tycka som andra, klä mig som andra and so on...

Dock är det ibland svårt att vara vuxen.

Men det svåra är utveckling sägs det. kanske gör det att jag blir en oerhört klok gammal kärring en vacker dag :-)

Ha det gott

Pia Plupp sa...

:) Kram på dig i din sommar! Har en mängd funderingar över att vara tonårsmamma, men de är inte riktigt formulerade än ;)

KaosJenny sa...

Mm, visst är det skönt att tänka att man faktiskt KAN göra annars som vuxen Cayenne...
Ja Mammaxtre du har rätt i att det är både svårt och utvecklande att vara vuxen. Häftigt...
Pia ´Plupp, jag funderar också mycket på tonårsmammeriet och ser fram emot när du formlulerar dina... Alltid kul att kolla någon annans tankar om något nytt...
Kram på er