söndag 6 mars 2011

Knas ger käslan av kalas :-)

Planen för dagen var att åka skidor till min mamma och pappas stuga tillsammans med dom, brorsans familj och våran. Packningen gick fint, ingen kräktes på vägen dit och skidåkningen löpte smärtfritt. Tjoho, dags för lunch. Hela tanken med lunchen byggde på micron, då upptäcker vi att VI INTE HAR NÅGON EL, ALLS... Panik, jösses... I stort sett alla med närliggande DNA med Kaosmodern blir extremt arga och korkade vid hunger så en hungrig släkt är inte någon lek.

När jag morrande stod och värmde mat på vedspisen konstaterade jag att jag är extremt nöjd med att jag inte föddes som kvinna för 100 år sedan. Då hade jag lagat mat på vedspis ungefär varje mål, varje dag av mitt liv och antagligen haft mellan 10 och 22 barn, någon ko, några grisar, lite höns och en karl som höll på med helt andra saker än att befatta sig med tvätt, städning, matlagning, barn eller något sånt där kärringaktigt. Nä, han hade väl jobbat på någon såg, tagit seriösa risker med sina händer och kommit hem på lördag kväll och åkt igen på måndag morgon eller så.

På tal om att vara kvinna, hur firar ni internationella kvinnodagen? Visst har vi kommit rätt långt eftersom vi har rösträtt, egen lön osv men det finns en del kvar att göra. Jag har tänkt fira kvinnodagen ända tills alla uppfostrar sina pojkar till att begripa att ett nej alltid är ett nej och så länge vi inte har haft en kvinnlig stadsminister. Förresten tänker jag fira internationella kvinnodagen ända tills det inte händer att en karl kommer fram till fyra tjejer och på fullaste allvar säger: -Sitter ni här alldeles ensamma?
Och internationellt finns det hur mycket som helst att göra för att små och stora tjejer ska få det bättre.

Tvättmaskinen går för fullt. Nu ska jag gå och tömma diskmaskinen, göra te med min vattenkokare och tända varenda elektrisk lampa i hela huset, bara för att jag kan det. Ett eget el-kalas ;-) Ha en trevlig kväll

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hm, känslig för blodsockerfall - känns igen!
Dessutom, har du läst "Den hungriga prinsessan" av Christina Herrström?
Annars, gör det!

Tidigare har jag tyckt att just internationella kvinnodagen är lite fånig och jippobetonad - som om det vore värt att glömma bort alla oss kvinnor och flickor årets resterande dagar.
Men i år kommer jag faktiskt högtidlighålla den, den fyller fortfarande ett syfte - precis som du redan skrivit!
Tack för kloka tankar!

Katarina sa...

:O) Jag slutar aldrig förundras över vart du får allt i från, fina Jenny. Kram Katarina :O)

KaosJenny sa...

Ska bli Mångmamma, jag lägger den boken på minnet, alltid roligt med tänkvärda böcker. Kul att du också börjat högtidlighålla Dagen, tyvärr behövs den...
Tack Katarina
Kram på er tjejer