söndag 24 oktober 2010

Vad då låta udda vara jämt???

Nä men vaaad... uddasockar må ju vara men uddavantar. Jösses vad vi har uddavantar... Och som vanligt är det bara de fula ofavoriterna som är kvar som hela par... Vem i hela friden kommer hem med bara en vante? Jag står och muttrar i hallen. Mannen skrattar rått. Av någon outgrundlig anledning tycker han att det är jätte-mycket humor att jag blir galen över uddavantar.

Plötsligt blir jag helt tyst (tillhör inte vanligheterna). Rodnar lite lätt när jag kommer på att jag är kvinnan som med nöd och näppe lyckades undvika att tappa säsongens första vante i AUGUSTI. Kvinnan vars släkt bevisat att Charles Darwin hade fel. Hade människan kunnat utvecklas i rätt takt hade Kaosmoderns ättelinje för länge sedan gjort en radikal genetisk förändring. Vi borde ha begåvats med små fickor på magen för plånböcker och viktiga papper, magnetiska krokar på insidan av armarna för nycklar och en liten varnings-vimpel som fälldes ut från skallen vid risk för hunger.

Med eller utan hunger-vimpel. Imorgon åker hela familjen på vår första riktiga utlandssemester. Mm, jag vet, för Kaosmoderns del har höst schemat varit tämligen hektiskt. Kaosmodern brukar gilla fart och fläkt men här gick nog gränsen. Det lär väl ta tills jul innan jag har kommit ikapp mig. Känns kul att komma iväg allihop. Barnen är pirriga och vi är pirriga. Nåja, en viss resvana finns ju och en av fördelarna med att tillhöra Kaosmoderns ättelinje är att man vet att det mesta brukar ordna sig på något sätt.

Jag vet inte hur nätet funkar dit vi ska så antagligen lär det bli lite Bloggsemester så ni får sköta om er så länge. Nu måste jag gå och röja en aning så att de som ska vattna blommor och mata fiskarna inte trillar ihjäl sig redan i hallen. Känns roligt att åka men det kommer att bli skönt att komma hem igen också. Gosa in sig framför brasan med tjocksockar, ylletröja, filt, levande ljus och en god bok... Mmmm Kram på er allihop

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Stort fniss här.
Känner sååå väl igen mig i allt från uddavantar till varningsvimpel-behov!
Hoppas ni får en trevlig och skön resa.
Välkomna hem också!

Z sa...

Ha det så himla fint på eran resa!!! Njuuuuuut!

Bina sa...

Ja, det är inte så lätt att tjata på kidsen samtidigt som jag själv springer in och ut genom dörren och säger hejdå fem gånger innan jag v-e-r-k-l-i-g-e-n slår ned rumpan på kontorsstolen för att jag inte hittar eller glömmer nycklar, väskor, lipgloss, plånbok, almanacka, vantar m.m.

Och ha det så himla god damn härligt i utlandet! Skicka lite värme till en frusen pepparkaka! Eller åtminstone en solig bild.

KaosJenny sa...

Fint att inte vara ensam i sitt strulande. Det blir ofta fina historier sen ;-) Kram