fredag 14 maj 2010

Puh, oordningen återställd

Tjoho, igår fick jag en lång stund för mig att jag inte är någon Kaosmamma. Vi hade den mysigaste familjemiddag vi haft på ungefär tolv år. Jag lagade middag och eftersom barnen kom och "sökte jobb" på restaurangen växte det och blev större och större. Till slut hade vi med gemensamma krafter slängt ihop en tre rätters middag och dukat med lika tallrikar, bestick och glas. Servetter och levande ljus också minsann. Som förrätt åt vi varma trekantsmackor, varmrätten potatismoussaka och efterätt glass. Artiga och trevliga var vi hela middagen och inte ett enda utbrott eller sammanbrott. Stort kändes det. Mm, myys... Kanske vi ska ha det så här jämt från och med nu...

Nej, det skulle vi ju förstås inte. Dagens fredagsmiddag har varit ett enda stort räfst och rättarting efter ett smärre världskrig i trädgården. Vi avhandlade ägarförhållanden runt kickboardarna, slåss och slå tillbaka, studsmattevett, ordet nej och vad man menar när man säger sluta, lyssnandets konst som förebyggande för bråk, sparkar, kasta ner någons skor i blött dike, missnöjesljud kontra säga ifrån, lekregler, diverse retningar, osv osv. Innan middagen var avslutad hade ett antal tårar fällts och ett gäng frågetecken rätats ut. Domen skyldig föll, i olika grad, över de flesta inblandade. Puh, oordningen är återställd. Det är det som gör att man kan njuta så otroligt av en kväll som gårdagskvällen.

Vissa kvällar är det skönt när det blir kväll i en Kaosfamilj.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha!
ja det är inte ofta de där stunderna uppstår. Kanske är det dom som gör att man orkar med alla dom andra 364 dagarna på året ;-)

KaosJenny sa...

Ha Ha Henna, helt klart;-) Kram