måndag 29 mars 2010

Status quo


En sån här tvätthög kan lätt få en att tappa fattningen (och då hade vi ändå kört två maskiner idag). Det är länge sedan vi konstaterade att tvättkorgar i tvättstugan är jobbiga, det blir ett extra moment. Nu bygger vi tvättberg istället och sorterar direkt in i tvättmaskinen. Prioriterar favoritkläder och sånt som är superäckligt. Lägg märke till det solgula golvet som vi målade för att "hobbyrummet" skulle bli lite mer trivsamt och lättstädat.

En klok kvinna sa till mig för någon vecka sedan att hon inte tänker jobba för att gå ner i vikt, hennes målsättning är status quo, att behålla nuvarande trivselvikt. På något sätt är det nog så vi har känt med tvätten de senaste åren. Målet är inte att utrota tvättberget utan att den inte ska växa sig så värst mycket högre. Det är inte så att det får ligga tvätt på golvet i vår tvättstuga, det ska ligga tvätt där, helt enkelt. Vem bryr sig om vi har halvt Killimanjaro av tvätt så länge vi har våra favoritkläder och inte luktar illa?

Ikväll hade vi trevligt middagssällskap och slank in på diskussioner om väder och krig. När jag tänker efter så kan man nog applicera status quo tanken även på annat. Vi får vara glada om det inte bildas glaciärer av all denna snö och över att vi inte är i krig. Vips behöver man inte förändra så mycket utan kan vara nöjd med det man har. Låta Mannen och barnen vara som dom är med sina små egenheter, så kanske de låter bli att hacka på mina charmigheter. Huset funkar fint och bilen är snart lagad. Ha en trevlig kväll

2 kommentarer:

Katarina sa...

GLAD PÅSK! Kramar Katarina :O)

KaosJenny sa...

Detsamma Katarina... Kram