tisdag 16 mars 2010

Nattpersonal sökes

Vi söker nattpersonal till Kaosfamiljen eftersom Mannen och jag på grund av 12 års rubbad nattsömn ibland har lite otur med tänkandet på nätterna.

För någon vecka sedan vaknade jag en morgon med känslan av att Storebror varit till oss och pratat på natten. Mannen trodde att jag hade drömt. Vid en koll med Storebror så hade han mycket riktigt varit till oss och pratat en lång stund. -Mamma jag berättade att jag hade svårt att sova för att jag hade konstigt i halsen. När jag pratat klart tittade du på mig och såg jättekorkad ut mamma. Sen sa du -Detaljer... Då skrattade jag och gick och la mig...

Förra veckan slog IQ kvoten hos Kaosföräldrarna någon slags bottenrekord. Jag vaknade av att Lillasyster ropade på mig. Jag gick in till toan där hon stod och sa: Mamma jag kräks faktiskt. Pappa trodde att det var snor så han torkade bara av mig lite...
Jag bar in Lillasyster till Storsängen men tänkte för mig själv att jag hämtar hink bara för säkerhets skull men lägger henne i mitten, det här är ju inte magsjuka... Jagade hink en bra stund, som vanligt smyger de hinkar som dräller här på dagarna och gömmer sig på nätterna. Sprang omkring och muttrade halvnaken. Till slut huttrade jag mig ut till garaget och hittade ett lämpligt objekt. Hällde ut lite ved och allsköns bråte ur den och gjorde en spurt till Storsängen på toppentid. Efter en kvarts sömn kräks Lillasyster. Mitt i Storsängen och över Lillebror. Jag väcker Mannen och Lillebror eftersom vi måste byta lakan. Lillebror vägrar vakna varvid jag vänder på honom, mitt i en kräkspöl. Lillebror blir föga imponerad över att avkrävas dusch klockan 04.15 utan tycker gott att det kan vänta. Efter diskussion, lakansbyte och dusch kan rikets mest korkade föräldrar och stackars avkomma äntligen komma till ro igen.

Kvalifikationer : Du bör vara snabbtänkt, lugn och kunna rabbla nummret till sjukvårdsupplysningen. Vana av att trycka i trilskande barn Alvedon /hostmedicin och droppa ögondroppar är meriterande. Vi ser även gärna att du kan göra kräksanalyser, är nässprejsspecialist och har förmåga att på ett pedagogiskt sätt få snoriga barn att snyta sig. Körkort är ett krav . Har du mysmage med någon trevlig prick eller ärr så att Lillasyster har något att krafsa på är det ett kraftigt plus. Medtag så många hinkar du orkar bära.

Ansökan kan helt enkelt lämnas här på Kaosmammans Blogg. Alla ansökningar kommer att beaktas. Välkommen med din ansökan.

10 kommentarer:

Mrs. S sa...

Haha! Stackare... Hoppas att ni får in några bra kandidater.

Evas värld sa...

Åh stackars!!!! Jag minns hur det var. Ett annat minne: Min lillebror tröstade mig när jag skämdes för att jag kräkts på honom: "Det göl ingenting, Eva, jag tyckel om lite kläks ibland" - syskonkärlek!!!

Pia Plupp sa...

Hahahahaha! Kanske ska jag söka, känns som att jag har en viss erfarenhet. Fast jag vet ju i och för sig att jag i vissa situationer inte riktigt är snabbtänkt. Speciellt inte kl 03.45 eller så.

Katarina sa...

Känner igen mig allt för väl i ett liknande senario för drygt en månad sen. Kan ju säga som så att jag höll mig för skratt. Man är ju inte riktigt vid sina sinnesfulla bruk den tiden på natten.
Hoppas att ni hittar rätt man för arbetet :O) Kramizar Katarina.

2BarnsMamman sa...

Jag har redan en liknande tjänst. Dessutom är jag ungefär lika bra på den som ni verkar vara :)

KaosJenny sa...

Ha Ha, det verkar inte precis vara någon rusning till tjänsten men ni är ju underbara ändå :-) och det känns underbart att få mentalt stöd... och en kräkshistoria livar ju alltid upp Kram

Hemliga damen sa...

Hahaha!! Över min döda kropp! Särskilt inte efter en dryg veckas slagsmål om hinkarna. Idag inköptes ett nytt gäng för att undvika köbildning nattetid. Har även hört mig själv säga "men oj vilken hosta du har" och förstått långt efteråt att det handlade om något helt annat. Man hör det man vill höra...

KaosJenny sa...

Nä men rackarns Hemliga damen, jag trodde ju att du var en säker kandidat ;-). Nåja... vi får väl klara oss då.. och stackars er. Hoppas ni kryar på er. Nämnde jag att vi fick kräkshink i bröllopspresent? den är också borta förstås... Jag brukar köpa typ tiopack så fort jag kommer åt för om vi har hustomtar så är det hinkar de livnär sig på ... Kram

Jenny sa...

Ja du... jag känner väl ingen mig i din beskrivning och skulle lätt kunna söka jobbet och säkerligen få det. Men... jag är alltför upptagen av annat nattjobb.

Här har du en sjuttiotalist, fyrabarnsmamma, yrkesarbetande kvinna som liksom du skulle behöva avlastning på nätter... och dagar.

Underbart härlig blogg du har! Jag återvänder inom kort. Titta gärna in hos mig!

KRAM!
Jenny

KaosJenny sa...

Tack och du har rätt Jenny, du skulle ha fått jobbet handlöst... synd att du verkar upptagen på annat håll... och vad skönt att höra att vi är fler ;-) Kram