fredag 28 augusti 2009

Det har börjat nu...

Igår kväll gick det åt en hel franska vid kvällsfikat och en massa annat. Det går åt en hel del mat i den här familjen... Nu känns det som om vi har några alternativ att överväga:

alt 1 Fortsätta öka inhandlingen och riskera att våra armar om 10 år kommer att vara som orangutangarmar, vi kommer att bli tvungna att knyta upp dom för att inte trampa på dom av allt släpande av kassar.

alt 2. Sätta barnen kvälls/ helgdiet och säga åt dom att äta sig ordentligt mätta på skola/fritids/dagis, sorry, menar föstås förskola.

alt 3. Börja baka vårt eget bröd, skaffa grisar, höns och några egna kor. Här identifierar jag direkt ett par problem. Mannen och jag är hyfsat toleranta mot vår egen avkomma som stör oss på okristliga tider, en tupp däremot skulle aldrig överleva ett helt dygn. Ett lite mer akut problem är som jag ser det vart man hittar en lagom tam mjölkfri ko.

Alt 4. Flytta de viktigaste möblerna+ våra sängar till något hörn i vår affär. Efter klockan 8 är det stängt så det borde ju passa med våra kvällstider. När de öppnar klockan 9 har vi garanterat ställt oss upp från våra sängar.

Om jag inte vore så förtjust i Stökriket vore alternativ 4 verkligt lockande. Det skulle lösa en del andra problem som till exempel vattenskadan och hallkaoset också. Tänk er att ha en hel affär att sprida skor, innebandyklubbor och skolväskor i. Sortera sura handdukar i kundvagnar... Jösses, ideén har ju inga begränsningar... Kanske borde man kolla hur mycket de skulle ha om vi fick hyra in oss...

3 kommentarer:

Pia Plupp sa...

Hahaha!

Jag har en lösning, dvs alt 5: handla mat på nätet, få det hemkört och titta på när Samhall bär in alla kassar i köket. Sedan bör man snabbt dra iväg på ngn "viktig" aktivitet så maken måste packa in allt i kyl/frys/skafferi ;-)

Fast kostnaden kvarstår förstås, plus hemkörningsavgiften. Men det är det värt - iallafall ngn gång i månaden - och den gången ska man handla utav bara...

2BarnsMamman sa...

Hihi, inget alternativ låter ju riktigt bra! Hoppas ni hittar en mer hållbar lösning! Kram kram

KaosJenny sa...

Tack för förslaget Pia Plupp, trodde dock att de bara hade hemkörning för pensionärer... Ska kolla finanserna;-).
2BarnsMamman, så klart du har rätt, inga jättemysiga framtidsutsikter precis men det lutar åt att fortsätta släpa mat om nu inte någon vill lösa hemkörningen åt oss...
Kram på er