lördag 14 maj 2016

Mad May

Idag sov kaosmodern till 12... Som värsta tonåringen men det var behövligt. Hostan från hell på nätterna o galna maj välkommen hela dagarna. Extra ordinära saker på jobbet o en vårflod av fixa nya skor till barnen som växer som ogräs. Massor med papper från när och fjärran om allt från utflykter till vårbalunser. Fotboll på längden och tvären samtidigt som vintern ska firas ut från de aktiviteterna. Sms, mail och messengermeddelanden om jobbtillställningar och matcher, att det ska säljas plastpåsar och fika, krattas fotbollsplaner o skjutsas.

Massor på jobbet och almanackan smockfull med minst en aktivitet per dag, där någon eller några medlemmar från Kaosfamiljen förväntas visa upp sig med diverse olika tillbehör. Trädgården frodas och man vill ut dit och bara vara. Domare till helgens match, nya mess om pengar som ska swishas för overaller cuper o kakor och vad ska vi äta till middag? 

Min vana trogen så har jag så klart försatt mig. Paprikor, tomater, dahlior, majs och pelargoner precis överallt. Som ska vattnas förstås...

Ha, det är maj och det är bara att hålla i sig. Ta det lugnt och hinna det man hinner. Prioritera hårdare än i december och känna sig grymt tacksam över att vi har tonåringar som är duktiga på att ordna mat när allt kör ihop sig. Tänka på att det inte är meningen att man ska vara pigg när kvällen kommer o vila sig hårt när man hittar dom möjligheterna. Hoppas ni har det bra. Kram på er

1 kommentar:

Kersti sa...

Oj vad jag känner igen mig i allt det där. Å så annorlunda allt är nu när två av tre är utflyttade och den tredje gjort en liten flygtur på försök. Mannen jobbar och är således borta två veckor. Kvar jag och hunden (som äldsta dottern "glömde kvar" när hon flyttade. Inga matsäckar att packa, nästan ingen tvätt att tvätta, inga aktiviteter att skjutsa till men en hel del plantor att vattna. Tur det för vad skulle jag annars ta mig till med all den här tiden.
Kram