lördag 7 november 2015

Ungarna är smartare än vi...

Det klart de har mindre livserfarenhet och så. De har inte helt koll på sina humör, lite taskig balans på saker och ting och de har så klart inte blivit fullt relationstränade än. En sak är dock alldeles klar, när det gäller vissa saker är de bra mycket smartare än vi vuxna. Källkritik. Som en kompis så klarsynt beskriver det så önskar hon att årets julklapp till vuxenvärlden blir källkritik.

Man ser till exempel inte många ungdomar som "råkar" dela något om hur mycket pengar en flykting från som en absolut sanning utan att kolla Migrationsverkets hemsida (som ju är de som vet då det är de som ger pengar). De ifrågasätter kort och texter på och om kändisar också på ett riktigt friskt sätt må jag säga. Dessutom har de vana av att diskutera och fundera på vad/ vem man lägger ut på facebook.

Och faktum är att de, utifrån att de har klasskompisar med andra kulturer och hudfärg lär sig mycket mer om det också. Som Lillasyster säger " Det finns alla sorters människor mamma fast egentligen är alla samma på ett sätt. Alla kan vara snälla men det finns dom som är dumma ibland."

Rätt häftigt att barnen är klokare än vi. Kram på er

3 kommentarer:

Marina sa...

Åh vad jag önskar att fler vuxna hade den förmågan att kolla upp vissa saker innan det delas hejdlöst på sociala medier!! Men det är väl kanske så, att den delen av vår befolkning som ska anses vara "gamla och förståndiga" aldrig har fått någon som helst undervisning källkritik utan tror blint på allt som kan läsas...

Anna/notonmusic sa...

Sant Jenny, barn är på många sätt så mycket klokare i tanken än vi vuxna. Och relationstränade borde vuxna verkligen vara efter ett långt liv där det ingår relationer i familj, på jobb och fritiden...men ibland funderar man verkligen om det har hjälpt vissa!

KaosJenny sa...

Har vi tur så lär vi oss av barnen och det är ju hoppfullt att den nya generationen är så klok :-). Vi blir nog också bättre och bättre. Bara ett par veckor sedan som en kompis läxade upp sin mor som hade delat en länk från Avpixlat som en absolut sanning ;-). Relationsträning är viktig men det är ju inte alla gånger som människor vill/ vågar ta till sig ny kunskap och titta på sig själva lite kritiskt. och självhumor, det underlättar verkligen... Kram på er