lördag 25 april 2015

Fotboll och machogrejer...

På väg till fotbollscup med Lillasyster, kanske. Hon både vill och inte vill. Och då hamnar ju en fotbollsmorsa som jag i ett lite etiskt dilemma. Planerat inbetalt och klart men Lillasyster tvekar. Samling sju imorgon bitti och jag har bestämt mig för att inte tvinga henne. Fotboll ska man spela för att det känns kul. Annars kan man hålla på med andra saker. Det finns gott om saker i livet som man behöver göra även om det inte är kul, fotboll borde inte vara en av dom...

Och så funderar jag lite på vår machokultur som ändå finns i oss någonstans. Att drygt 80% av det jag sysslar på dagarna är manlighetsgrejer som gått över styr. Specialfall förstås men det finns lite överallt. Mögliga könsroller som gör att manliga kollegan får spott och spe på facebook för att han inte är teknisk. Vanliga karlar som super till och tafsar på någon eller skickar slippriga sms. Som om det vore ok, en komplimang. Väld, hot om våld och kärlekslöshet. Tänker man på sånt för länge blir man galen och tycker att det går otroligt sakta för oss att ändra det gamla mögliga. det där som ingen egentligen vill ha kvar....

Nåja, nu ska jag gå och packa regnkläder och sussa. ha en fin helg allihop. Kram

3 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Machokulturen är bedrövlig Jenny. Som förälder till pojkar beklagar jag den djupt och innerligt och hoppas av hela mitt hjärta att de ska kunna glida förbi den och hitta andra identifikationer som i en förlängning förändrar...men jag håller med. Hur lång tid ska det ta!?!?

Marina sa...

Visst är det så, och det är helt sanslöst att det ska vara så svårt att få till en förändring, men som su säger, tänker man för mycket på det kan man bli snudd på knäpp. Oavsett vad det blev för beslut angående fotbollen hoppas jag det blev bra :)

KaosJenny sa...

Håller verkligen med dig Anna/notonmusic. Det borde inte ta så lång tid men vi är förtvivlat tradiotionella.
Ja Marina, förändringar är svåra och framförallt eftersom vi inte alltid förstår hur vi håller på och matar det gamla mögliga... Det blev cup och hon var glad även om de förlorade jätetmycket.
Kram på er