söndag 26 oktober 2014

De små små sakerna som pågår...

Det har varit mycket sjukdom och död sista året. En kollega är sjuk och saknaden av goa grannen är stor. Hos oss men framförallt hos hans familj.

Samtidigt fortsätter livet. Fotboll, karate, dans, skola, jobb och lan. I natt blev fick barnen en ny kusin och allt gick bra. Fina föräldrarna kan nu gratuleras till att vara två-barnsföräldrar och en härlig 3 åring har blivit Storebror. Oerhört roligt. En liten flock barn är ju alldeles underbart. Man blir alldeles lycklig när man tänker på nya små människor :-).

Kanske kommer de också att ha familjerådslag i framtiden. Såna där någon tar upp önskan om att familjen ska bete sig lite mindre groteskt. Plöstligt (läs som vanligt) ballar alltihop ur och vi bara skrattar åt galnare och galnare inlägg från rådslagsmedlemmarna. Vad är egentligen groteskt? Vem behöver kanske inte ens klä ut sig på Halloween? Var jag möjligtvis lite grotesk som avbröt? Vilka maträtter bör vi då egentligen äta som ingen tycker är grotesk?

Och så får man syn på det här. Mitt i hösten har den vilda kaprifolen bestämt sig för att blomma igen. Såna där små saker som man blir full i skratt av. Livet är det som pågår här och nu och hela tiden. Kram på er

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Sorgligt med Goa grannen. Livet är inte rättvist.

Tänk att vi hade faktiskt familjeråd ett tag, knasiga flamsiga sådana, där pappan alltid hade en låååång lista på allt han skulle ta upp men aldrig kom ihåg vad det var och barnen var alldeles upprymda av stundens allvar...nu är det ett minne blott. Tror inte vi orkade upprätthålla det hela så länge. Det var väl ett desperat försök att skapa ordning i vårt familjekaos. Ha en fin vecka Jenny/kram.

mammaxtre sa...

Här och nu, det är vad man ska förhålla sig till. Här och nu, så enkelt men ändå så svårt. Övning ger färdighet och jag jobbar aktivt på att vara här och nu. Ha det bäst!

mammaxtre sa...

Här och nu, det är vad man ska förhålla sig till. Här och nu, så enkelt men ändå så svårt. Övning ger färdighet och jag jobbar aktivt på att vara här och nu. Ha det bäst!

KaosJenny sa...

Nej Anna/notonmusic, livet är verkligen inte rättvist. härligt med fler familjer där rådslagen urartar ;-).
Mm, mammaxtre, här och nu är svårt men med övning så går det.
Kram på er